ATENCIÓ PRIMÀRIA – QUI SOM?

L’Atenció Primària és el primer nivell on els ciutadans rebem els serveis d’assistència sanitària. Aquests serveis, oferts en els Centres d’Atenció Primària (CAP), són el resultat del treball  de diversos equips multidisciplinaris de professionals de la salut.

El CAP és el primer lloc on hem d’anar per resoldre qualsevol problema relacionat amb la nostra salut, tant si és per rebre activitats de caire preventiu, com de tractament i d’atenció a les malalties. A les poblacions més petites, aquestes activitats es duen a terme en els consultoris locals.

L’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, a través de 20 Equips d’Atenció Primària, 1 Equip d’Atenció Primària Penitenciari i 2 línies d’atenció pediàtrica, distribuïts en 21 CAP i 74 consultoris locals, dóna servei a una població assignada de 322.549 usuaris (dades de març de 2017) de les comarques del Tarragonès, Baix Camp, el Priorat, l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

 

L’Equip Assistencial

Els professionals que trobarem al CAP són metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària, diplomats d’infermeria, pediatres, odontòlegs, tècnics auxiliars d’infermeria, fisioterapeutes, llevadores, personal administratiu i treballadores socials, que ens atendran en les nostres necessitats sanitàries.

Amb els professionals del CAP podem establir una relació de confiança i sentir-nos assessorats en totes les qüestions relacionades amb la nostra salut.

El nostre metge de família i la nostra infermera vetllen per l’assoliment del nostre benestar, oferint-nos atenció continuada i ajudant-nos a gestionar qualsevol incident que considerem prioritari o urgent.

L’equip assistencial integra, de forma equilibrada, l’atenció preventiva, l’atenció a la malaltia, l’atenció rehabilitadora i la promoció de la salut a la comunitat.

 

Què hi ha en el CAP?

  • Un equip de professionals sanitaris que estan sempre a prop teu i de la teva família.
  • Tracte personalitzat i de confiança.
  • Informació i consells de tipus sanitari i assistencial.
  • Servei d’atenció a domicili per quan, pel teu estat de salut, no puguis anar fins al CAP.
  • Atenció continuada fora d’horari habitual, o bé informació sobre quin és el centre amb atenció continuada més proper al teu domicili.
  • Activitats de prevenció (vacunació, detecció precoç de malalties…) i promoció d’hàbits saludables i consells sanitaris.
  • La Unitat d’Atenció a la Ciutadania.