CIRURGIA PEDIÀTRICA

És la especialitat que diagnòstica i tracta les patologies quirúrgiques, urgents i programades, de nounats, lactants, nens i adolescents.

El servei de cirurgia pediàtrica del Hospital Joan XXIII és servei de referència de la població pediàtrica, dels 0 als 15 anys , de l’àrea geogràfica de la província de Tarragona, àrees sanitàries del Camp de Tarragona i de les Terres de L’Ebre.  És responsables de  l’atenció quirúrgica d’unes 140.000 persones,  cada any realitza unes 1000 intervencions quirúrgiques i atenen uns 5.000 infants en les seves consultes.

Per realitzar  l’activitat programada  disposa de quiròfans a Tarragona, Reus i Tortosa i consultes a Tarragona, Reus, Tortosa i  El Vendrell. Pels pacients més complexos disposa de llits d’hospitalització, UCI neonatal i UCI pediàtrica al Hospital Joan XXIII. L’atenció continuada les 24 hores es realitza al Hospital Joan XXIII .

Es mantenen programes de col·laboració assistencials i docents amb els Hospitals Sant Joan de Reus, Verge de la Cinta de Tortosa i Comarcal del Vendrell i amb els serveis de Pediatria i Ginecologia i Obstetrícia  del Hospital Joan XXIII; també es col·labora de forma  habitual amb els pediatres dels diferents Centres d'Atenció Primària i de la resta d'hospitals de la


Equip

Cap de Servei
Joaquín Maldonado Artero

Supervisora Infermeria
Elena Mateo Zapata

Facultatius Especialistes: Giuliana Alonso Ciodaro,, Katherine Cabrejos Perotti, Ida Di Crosta, Carlos Pueyo Gil, Johana Rojas Mendoza, Yolanda Royo Cuadra, Robert Skrabski.

Àmbits assistencials

Consultes Externes, Hospitalització, Unitat de Cirurgia sense Ingrés, Àrea quirúrgica materno-infantil. Àrea quirúrgica urgent,  Urgències pediàtriques, UCI neonatal i UCI pediàtrica.

Serveis

Cirurgia de les Malformacions Neonatals; Urologia Pediàtrica; Cirurgia Digestiva; Cirurgia Toràcica i de la Paret Abdominal; Cirurgia Cervico-Facial; Cirurgia Plàstica i Cremats; Cirurgia de Urgències.


Docència

Docència de pregrau

El servei ofereix la següent formació de pregrau a alumnes de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona:

- Classes teòriques de cirurgia pediàtrica en l’assignatura de pediatria de 5è curs.
- Classes pràctiques durant la seva rotació per l’àrea materno-infantil.

 

Docència de postgrau

- Rotació de Cirurgia Pediàtrica als MIR de pediatria del Hospital Joan XXIII i del Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.


Recerca

Participació en l’Estudi sobre receptors d’insulina en el greix i la seva relació amb la obesitat infantil.

Institut Investigacio Pere Virgili