OFTALMOLOGIA

El servei d'Oftalmologia de l'Hospital Joan XXIII es va constituir a finals de la dècada dels seixanta del segle passat per servir a les necessitats assistencials de la població de la província de Tarragona. Des de llavors el departament ha evolucionat en nombrosos aspectes com són el desenvolupament d'especials àmbits d'interès en l'especialitat o la important vinculació a l'educació mèdica de pregrau i postgrau.

En un constant esforç de millora en la qualitat de l'assistència i l'atenció a aspectes d'eficiència, el departament procura treballar coordinadament  amb els centres d'atenció primària, així com amb els hospitals d'altres proveïdors d'assistència mèdica de caràcter públic.

La nostra intenció és millorar per servir als nostres pacients de forma més efectiva i eficient, així com vetllant pels seus valors.


Equip

Coordinadora del Servei
Noemí Roselló Silvestre

Tutor Docent
Eduard Solé Forteza

Facultatius Especialistes: Eugenio Tirado Anglés, Eduard Solé Forteza, Alejandro Filloy Rius, Cristina Castellà Capsir, Javier Lopez Corsini, Ricardo Closa  Clariana, Rosa Bonilla Quijada, Francisco Javier Ruiz  de Copegui Dronda, Daniela Ortiz Vaquerizas, Alicia Galan Pedraza.

Facultatius Optometristes: Eva Gassol Heras, Sergi Estradera Platard de Quenin, Jordi Vecino Ardèvol.

 

Àmbits assistencials

Consultes Externes, Gabinets d'oftalmologia, Hospitalització, Unitat de Cirurgia sense Ingrès, Urgències oftalmològiques.

Serveis

Secció de vitreo retina, Secció de retina mèdica, Secció de glaucoma, Secció de còrnia i polo anterior, Secció d'oftalmologia infantil i el servei d’estrabologia , Secció de Neuroftalmologia i Servei d’oculoplàstia .

.


Docència pregrau

El Servei d’oftalmologia està implicat en la docència pre-grau de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili. És responsable de l’assignatura “oftalmologia”, amb la realització de classes teòriques i pràctiques a alumnes de 4rt, 5è i 6è de medicina. Participa diversos grups d’investigació de la URV i de l’institut d’investigacions Pere Virgili.

Formació especialitzada

El servei està acreditat per la formació d’especialistes d’oftalmologia. Número de places MIR acreditades anuals: 1.

Recerca

El Servei d’Oftalmologia desenvolupa una activitat investigadora vinculada a l'Institut d'Investigacions Sanitàries Pera i Virgili (IISPV) i actualment té diverses línies d'interès: Grup de recerca en oftalmologia Retiprogram,  upk_eye i l’estudi de les proteines Uroplaquines en l’ull humà, estudi  de l’efecte de làser micropols subumbral en les patologies maculars.