PSIQUIATRIA

L’especialitat de Psiquiatria de l’Hospital Joan XXIII està formada per les següents unitats: Unitat de Referència de Trastorns de l’Alimentació (URTA) i la Unitat Hospitalària de Desintoxicació (UHD).

URTA

Al maig de 1999 es crea la Unitat de Referència de Trastorns de l’Alimentació (URTA), com resposta a les necessitats de la societat davant de l’augment dels trastorns mentals relacionats amb la patologia alimentària (anorèxia i bulímia).

L’equip d’atenció assistencial és el resultat de la col.laboració entre l´Hospital Universitari Joan XXIII i l´Institut Pere Mata. Es tracta, per tant, d’un equip mixt pel que fa a la dotació de recursos humans.

La Unitat està ubicada a la 6a Planta de l’Edifici B de l’Hospital.

UHD

La Unitat Hospitalària de Desintoxicació (UHD) està ubicada a la 8a Planta de l'Edifici B de l’Hospital Joan XXIII, al costat del Servei de Cardiologia i amb separació física i funcional del mateix.

 


Equip

Cap de Servei

Tutor docent

Supervisora Infermeria
Francisca Rius Rius

Facultatius Especialistes: Psiquiatra (Institut Pere Mata): Osane Gómez Tricio; Psicòleg/loga (Institut Pere Mata): Carmen Cortiella; Psiquiatra infanto-juvenil: Andrés Garcia Siso


Docència

Formació de postgrau

Els professionals de l’URTA, col.laboren amb la docència d’alumnes de PIRS (psicòlegs en pràctiques) de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i MIRS Psiquiàtrics (MIRS en l’especialitat de psiquiatria). També en la formació d'infermeria.