REUMATOLOGIA

La Reumatologia és l’especialitat mèdica que té com a missió l’estudi de la patologia mèdica de l’aparell locomotor, és a dir, del conjunt de malalties que es manifesten de forma predominant als ossos, articulacions, músculs, tendons i lligaments, que no segueixen de forma directa i immediata després d'un traumatisme.


Equip

Cap de Servei
Ramon Fontova Garrofé

Facultatius Especialistes: Mª José Poveda Elices, Sonia Castro Oreiro i Samantha Rodríguez Muguruza.

Infermera de reumatologia: Pilar Alamillo Pérez-Grueso.

Àmbits assistencials

A l’Hospital Universitari Joan XXIII: consulta externa diària de reumatologia, Gabinet d’Ecografia de l’aparell locomotor, Interconsultes hospitalàries i activitat a Hospital de dia.

Consulta al CAP Torreforta: dilluns i dimarts.

A l’Hospital Pius de Valls: dilluns, dimecres i divendres, amb activitat de consulta externa, Hospital de dia i Ecografia de l’aparell locomotor.

 

Serveis

Unitat d'Expertesa de referència de la Síndrome de Sensibilització Central en atenció a la Fibromiàlgia del Camp de Tarragona. Unitat de coordinació de fractures (FLS) de l’Hospital Universitari Joan XXIII i l’Hospital Francolí de Tarragona. Gabinet d’Ecografia de l’aparell locomotor. Biòpsia de greix subcutani. Test d’Schirmer. Consulta d’infermeria en educació de teràpies biològiques i metrologia reumatològica.


Docència

Docència de pregrau

Participació activa en la docència com a professors impartint classes teòriques i pràctiques als estudiants de quart, cinquè i sisè curs de medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili en les assignatures de “Patologia Medicoquirúrgica de l'aparell locomotor" i "Malalties del sistema immune".

Docència de postgrau

La Secció de reumatologia acull per a rotacions a MIR de Medicina Familiar i Comunitària, Rehabilitació i Medicina Interna de l’Hospital Joan XXIII.


Recerca

Els membres de la Secció de reumatologia col·laboren en els grups de recerca de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV):

- Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars - DIBIOMEC Group.

- Grup de Recerca d'Investigació en Dolor (GMID).

Institut Investigacio Pere Virgili