Donació de sang

La donació de sang: un gest de solidaritat i civisme.
A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.

La major part d’operacions, trasplantaments d’òrgans o tractaments de càncer que es fan cada dia necessiten la transfusió de components sanguinis. Tot i els avenços científics, la donació altruista és l’única via per aconseguir la sang necessària. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions:

  • Ser major d’edat.
  • Pesar 50 quilos o més.
  • En cas de ser dona, no estar embarassada.

Per donar sang, no cal estar en dejú.

On dirigir-vos

Banc de Sang i Teixits és l’empresa pública del Departament de Salut responsable de garantir l’abastiment i el bon ús de sang i teixits a Catalunya.

A l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII hi ha un punt de donació. Podeu consultar el seu horari en aquest enllaç.

El Banc de Sang també organitza campanyes de donació per tot Catalunya i té punts de donació en altres hospitals. Podeu consultar-los a l’apartat «On puc donar-ne» del web donarsang.gencat.cat.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon d’atenció al donant del Banc de Sang: 977 25 20 99; escriure al correu atencioaldonant@bst.cat; al Twitter @donarsang; a la pàgina de Facebook facebook.com/donarsang; o bé consultar el web donarsang.gencat.cat.