El 8 de febrer de 2024 celebrem per primera vegada el Dia de la Medicina Interna, una efemèride que coincideix amb la data de fundació de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) l’any 1952.

Aquesta iniciativa, també promoguda per la Societat Catalana-Balear de Medicina Interna (SCBMI), té com a objectiu fomentar el coneixement sobre l’especialitat, visibilitzar la tasca del metge internista en les seves diverses facetes com a especialista transversal amb una visió integral. Sota el lema d’aquest any «Sempre a l’avantguarda» es vol destacar la dedicació i el compromís del Servei de Medicina Interna amb la cura dels pacients. Aquest servei ofereix atenció a aquells pacients amb patologies mèdiques des d’una perspectiva global, sigui en el marc hospitalari o en l’àmbit de l’atenció ambulatòria.

El Servei de Medicina Interna desenvolupa també una important tasca docent en la formació dels seus residents com en altres especialitats. Així mateix, desenvolupa diverses línies d’investigació amb l’objectiu de realitzar una recerca translacional que reverteixi en benefici de la societat.

En aquest Dia de la Medicina Interna, volem expressar el nostre reconeixement i agraïment a tot l’equip del Servei de Medicina Interna per la seva dedicació i compromís amb la salut i el benestar dels nostres pacients.