Amb el lema “La seguretat dels pacients: una prioritat sanitària global: parlem per la seguretat dels pacients”.

 L’ICS Camp de Tarragona dedicarà tota la setmana, des d’avui dilluns16 de setembre fins el proper dia 20, a realitzar tallers, activitats formatives i informatives per celebrar el Dia Mundial de la Seguretats dels Pacients, que se celebra demà dimarts 17 de setembre.

Durant aquesta setmana, en les pantalles de tots els centres sanitaris de l’ICS Camp de Tarragona, s’emetrà informació relacionada amb la seguretat dels pacients i, diàriament, es realitzaran diferents activitats: taules informatives a l’Hospital Joan XXIII informant sobre diferents aspectes: prevenció de caigudes, identificació activa, administració segura de medicaments, higiene de mans, etc. En la mateixa línia l’Hospital Sociosanitari Francolí desenvoluparà accions entre els professionals i els usuaris com per exemple higiene de mans, difusió interna de l’ús d’armilles de les infermeres per prevenir errades en les medicacions, etc. Demà dimarts, 17 de setembre, es faran sessions relacionades amb la seguretat dels pacients a tots els Equips d’Atenció Primària (EAP) del territori impartides per professionals que impulsen el programa de seguretat en el seu equip.

   

L’Organització Mundial de la Salut ha posat en marxa una campanya mundial per conscienciar sobre la seguretat dels pacients i instar professionals, pacients i organitzacions sanitàries a mostrar el seu compromís perquè l’atenció en salut sigui més segura, i preservar el dret que tenen els pacients a ser atesos per sistemes sanitaris segurs. Campanya OMS. El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social (MSCBS) acull el 17 de setembre de 2019 la celebració del Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, organitzant una Jornada en col·laboració amb la Sociedad Española de Calidad Asistencial (SECA) i l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. Jornada Dia mundial SP.

Existeix un dèficit de coneixement a l’hora d’entendre la magnitud del problema i els seus factors contribuents i causants. Aquest dia, és viscut com una oportunitat per posar en valor les activitats que es realitzen per garantir una atenció segura i fer-ne la màxima difusió, tant interna a com externament.

  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html