Els pacients del Servei de Medicina Física i Rehabilitació del Joan XXIII amb patologies neurològiques utilitzen aquests materials per tornar a aprendre el moviment, el tacte, l’espai, etc.

 La supervisora de Fisioteràpia del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital Joan XXIII i professora associada a la Universitat Rovira i Virgili (URV), Montserrat Fibla, va detectar que el Servei de Rehabilitació tenia un dèficit de material per treballar la teràpia ocupacional i cognitiva amb els pacients. Per aquest motiu, va proposar als estudiants de tercer de fisioteràpia de l’assignatura “Mètodes específics d’intervenció en Fisioteràpia III” construir peces per a aquest tipus de teràpia i aquestes tècniques de rehabilitació específiques.

   

Cada any, els aproximadament 70 estudiants de l’assignatura construeixen més de 20 peces, realitzant jocs que serveixen per treballar la sensibilitat, l’àrea cognitiva, la teràpia sensitiva, espaial i la motricitat fina. Es tracta d’un material de qualitat, que construeixen amb fusta i molt bons acabats. També construeixen jocs específics per a nens i nenes amb formes, animalets, imants i molts colors.

Gràcies a la col·laboració dels estudiants de la URV, hi ha prou material per realitzar aquestes teràpies al Servei de Rehabilitació de l’Hospital Joan XXIII que dirigeix l’especialista Rosa San Segundo. Actualment hi ha un excedent de material que també aprofiten els pacients de traumatologia i de neurologia que es troben ingressats a la cinquena planta del centre sanitari, i també per donar una part, cada any, a altres institucions del territori. Fa dos anys es va donar material al centre de paràlisi cerebral, La Muntanyeta, i l’any passat a la Residència de gent gran de Reus.

    http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html