Amb el projecte “Grup de Pares: per una paternitat responsable”, es pretén augmentar la responsabilitat dels pares des d’una perspectiva de gènere.

 L’ASSIR de Valls de l’ICS Camp de Tarragona, juntament amb l’Ajuntament de Valls, han realitzat un cicle de set trobades amb homes, que seran futurs pares, trobades conduïdes per una llevadora i per un educador social amb l’objectiu del de que els pares incorporin la cura dels fills, des del mateix moment de l’embaràs, com un aspecte més de la seva pròpia identitat masculina i no com un fet puntual. Amb el projecte “Grup de Pares: per una paternitat responsable”, es pretén augmentar la responsabilitat dels pares des d’una perspectiva de gènere. Aquesta activitat iniciada al juny de 2018 a l’ASSIR Tarragona i amb molt bona acollida, s’ha traslladat a Valls a les instal·lacions que té l’ASSIR al Centre d’Atenció Primària Dr. Sarró.

 

La paternitat està immersa en un procés de canvi social i cultural, on la figura paterna està augmentat la seva implicació, responsabilitat i coparticipació, sent encara necessària més estimulació i més reflexió sobre els rols i els estereotips masculins tradicionals.

Aquest projecte treballa amb els pares a través d’una metodologia grupal, incidint en la seva responsabilitat. Es posen en pràctica tallers per treballar la vinculació en la criança dels fills i filles, orientats a millorar les habilitats prenatals i l’expressió d’emocions, tallers per treballar una millor comunicació així com parlar d’aspectes de sexualitat durant l’embaràs i el postpart, i altres aspectes com la conciliació familiar i la gestió del temps amb l’arribada del nou membre. http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html