L’exercici ha servit per assegurar que el pla d’autoprotecció de l’hospital té correctament recollides les necessitats de l’heliport en cas d’accident.

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, conjuntament amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Bombers de Tarragona, ha realitzat un exercici de simulació per assegurar que el pla d’autoprotecció de l’hospital té correctament recollides les necessitats de l’heliport en cas d’accident. Aquest exercici s’ha realitzat en dues fases, la primera amb el SEM i la segona amb Bombers, en les quals s’han analitzat si els sistemes de comunicació interns i externs són correctes i àgils i, per tant, la coordinació amb el SEM i amb Bombers és bona.

   

L’exercici ha començat amb l’helicòpter medicalitzat del SEM aterrant a l’heliport i, en l’aproximació de trasllat del pacient, ha informat a l’hospital d’una fuga de combustible. Immediatament s’ha activat el pla d’autoprotecció i s’ha mobilitzat al comitè d’emergències i als equips operatius per abordar l’emergència. El SEM ha realitzat l’evacuació d’emergència de l’heliport, en tan sols 2 minuts, i s’han pogut iniciar els treballs de contenció de la fuga amb la projecció d’una manta d’escuma amb un monitor de projecció (canó) ubicat al mateix  heliport. A l’arribada dels Bombers han fet servir els seus mitjans per extingir la fuga amb els canons ubicats als seus camions.

En total, l’exercici ha durat 31 minuts i ha estat molt positiu per al coneixement i la coordinació entre els diferents actors, constatant la importància d’anar realitzant-los periòdicament.

    http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html