Es va parlar sobre l’al·lèrgia a aliments i les diferències entre al·lèrgia i intolerància, així com la patologia laboral de cuiners i altres professionals relacionats amb l’alimentació.

Ahir dijous, 13 de febrer per la tarda, va tenir lloc al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona la segona jornada del cicle “L’al·lèrgia a la població. Un problema de tots”, dedicada a l’al·lèrgia a aliments en l’entorn de la restauració. Aquesta jornada va aplegar un gran nombre de restauradors i professionals de la gastronomia de la província de Tarragona, que van poder participar activament exposant els seus dubtes i dificultats del dia a dia entorn aquesta patologia.

Els temes principals que es van tractar van ser l’al·lèrgia a aliments i les diferències entre al·lèrgia i intolerància, així com la patologia laboral de cuiners i altres professionals relacionats amb l’alimentació. També vam comptar amb representants de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, amb una ponència sobre la manipulació d’al·lergògens i la normativa vigent al respecte. Finalment, es va dur a terme un taller pràctic d’actuació en cas de reaccions al·lèrgiques, a on els assistents van tenir oportunitat de practicar l’ús d’autoinjectors d’adrenalina, fàrmac que en ocasions planteja dubtes en la seva utilització.

   

Va ser una jornada molt participativa, entre els assistents hi havia múltiples restauradors de la província, responsables de menjadors escolars, docents i alumnes de l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, així com responsables i treballadors de la cuina i cafeteria de l’Hospital  Joan XXIII. Tots ells van manifestar la seva satisfacció pels temes tractats i van sol·licitar ampliar o repetir en un futur iniciatives com aquesta. Entre el públic també hi havia persones afectes d’al·lèrgia a aliments, que van voler expressar les seves inquietuds i dificultats entorn aquest tema.

L’al·lèrgia a aliments ha tingut un impacte molt significatiu en aquest sector en els darrers anys. Són coneguts els canvis en la normativa sobre identificació i manipulació dels al·lergògens alimentaris entorn l’activitat gastronòmica, amb la normativa del Parlament Europeu que va entrar en vigor al desembre de 2014 (Reglamento (UE) Nº 1169/2011), pel qual es modifiquen els reglaments previs sobre etiquetatge dels al·lergògens de declaració obligatòria. A més, l’augment de la prevalença d’aquesta patologia, tant en infants com en adults, fa que la possibilitat de presentar reaccions al·lèrgiques, inclús de gravetat com l’anafilaxi, en restaurants i altres espais gastronòmics, sigui cada vegada més elevada. Aquesta jornada té interès pels professionals que atenen comensals i per a les persones que, de manera directa o indirecta, manipulen o estan en contacte amb aliments.

Comparteix

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html