Per celebrar l’Any Internacional de la infermeria, el Nursing now té l’objectiu de millorar la salut mitjançant les competències i les activitats d’infermeria.

Ahir dilluns 17 de febrer es va donar el tret de sortida al Nursing Now a l’Hospital Joan XXIII amb la conferència de la Dra. Adelaida Zabalegui, per iniciar una sèrie d’activitats, a l’ICS Camp de Tarragona i a Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS), que celebraran l’any internacional de la Infermeria. El director d’Infermeria de l’Hospital Joan XXIII, Jesús Esteve, va presentar a Adelaida Zabalegui, que ha estat nomenada membre de la Junta Directiva de la Campanya Nursing Now com a representant de la infermeria europea. Aquesta campanya es desenvoluparà durant el període 2018-2020 i el seu objectiu és millorar la salut mundial mitjançant les competències i les activitats d’infermeria. Aquesta és una iniciativa del Consell Internacional d’Infermeria (ICN), que està finançada i promoguda per una campanya desenvolupada pel Burdett Trust for Nursing i compta amb el suport de l’OMS.

La Gerència Territorial de l’ICS Camp de Tarragona i de GiPSS ha preparat un calendari amb activitats, al llarg de l’any, per celebrar l’any internacional de la Infermeria, activitat com: concurs de relats per Sant Jordi amb el lema “Jo, infermera. Infermera en primera persona”; un col·loqui al cafè La Cantonada de Tarragona per debatre sobre la professió d’infermeria, de llevadora i els termes infermera/infermer; professionals d’infermeria de molts Serveis de l’Hospital Joan XXIII mostraran, al vestíbul del centre sanitari, algunes de les que realitzen a les consultes i quiròfans (tipus de cures, electrocardiogrames, presa de pressió, mesura de sucre, cura del recent nascut, etc.); un concurs de fotografia amb el lema “Ser infermera. Somni o malson” que derivarà en una exposició de les fotos finalistes.

   

La infermera Adelaida Zabalegui Yárnoz és coneguda a nivell nacional i a nivell internacional pel gran impuls que ha propiciat a la investigació en infermeria. Però, a més, és reconeguda també per ser un referent en el desenvolupament de la professió. Amb 35 anys d’experiència com a infermera, des dels seus inicis ha tingut la necessitat de treballar per a l’avenç de la professió a través del desenvolupament de les seves habilitats professionals i acadèmiques. Al llarg de la seva trajectòria professional ha treballat per millorar la formació de pregrau i postgrau, sent creadora de nous plans acadèmics, com el del Màster Oficial en Ciències de la Infermeria o com l’accés al programa de doctorat per a infermeres.

Les infermeres es troben al cor de la majoria dels equips sanitaris, exercint un paper crucial en la promoció de la salut, així com en la prevenció i el tractament de malalties. A l’ésser els professionals sanitaris més propers a la comunitat, tenen un paper especial en el desenvolupament de nous models de cures comunitaris i sostenen els esforços realitzats a escala local per promoure la salut i prevenir la malaltia.

Comparteix

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html