L’empresa decideix col·laborar amb el centre sanitari de Tarragona per la seva condició d’hospital de referència del territori.

La multinacional URSA ibèrica, empresa líder a Europa en materials d’aïllament i en eficiència energètica, ha fet una donació  al Servei de Pediatria de l’hospital tarragoní d’un ecògraf Affiniti 50, d’última generació. Davant la situació provocada per la pandèmia, l’empresa va decidir col·laborar amb el centre sanitari de Tarragona per la seva condició d’hospital de referència del territori.

El Director General d’URSA Ibérica Aislantes, Ramon Ros Castelló, acompanyat pel Director de Fàbriques, Miquel Tena Gracia, i el Director de Recursos Humans de l’empresa, Gerard Perea Gonzàlez, s’han reunit amb el gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gracia, el director de l’Hospital Joan XXIII, Llorenç Mairal, i la cap de Servei de Pediatria, Ester Castellarnau, que els han agraït la donació.

Són moltes les situacions en què es necessita realitzar una exploració ecogràfica per arribar al diagnòstic, sent l’ús més freqüent en Pediatria en l’avaluació del pacient crític, tant a l’UCI Pediàtrica i a l’UCI Neonatal com a Urgències.

L’ecografia per a procediments és una altra utilitat de l’ecografia clínica en augment. En l’actualitat té aplicacions en totes les especialitats pediàtriques, tan clíniques (urgències, cures intensives, neonatologia, endocrinologia, gastroenterologia, nefrologia, urologia, cardiologia, pneumologia, infectologia, hematologia, angiologia, ORL, oftalmologia, etc.) com quirúrgiques (cirurgia d’urgències, traumatologia), i en totes les edats pediàtriques, des de la prematuritat fins a l’adolescència.

Un dels avantatges que ofereix l’ecografia realitzada pel mateix pediatra és la capacitat de complementar el pensament clínic amb les troballes ecogràfiques millorant la qualitat assistencial, la capacitat diagnòstica, evitant generar més consultes a altres especialistes i esperes innecessàries. A més, cal destacar respecte a altres mètodes d’imatge que:

  1. No utilitza radiació ionitzant.
  2. Es pot realitzar en el mateix lloc on s’atén el pacient (hospitalització, urgències, consulta, etc.) sense necessitat de desplaçaments.
  3. No requereix preparació ni sedació del pacient a la majoria de casos.
  4. Permet realitzar una exploració dinàmica dels òrgans a estudiar.
  5. A més, no s’han descrit contraindicacions.

Aquesta col·laboració d’URSA amb l’Hospital Universitari Joan XXIII reforça el compromís de les empreses, cada vegada més estès i freqüent, en qüestions socials que afecten la ciutadania dels seus territoris. En aquest cas, queda palesa que aquesta responsabilitat social està integrada a tota l’organització amb la implicació de tots els professionals de l’empresa alhora de decidir l’entitat a què es destinava la col·laboració.