Foto Pre Covid19

El grup de recerca Infection and Immunity (INIM) liderat pel Dr. Francesc Vidal es troba entre els 46 grups de l’estat espanyol, 12 dels quals són de Catalunya i, entre ells, 6 són de centres de l’ICS, que conformaran aquesta àrea temàtica, de nova creació, dotada inicialment amb uns 4 milions d’euros anuals aproximadament.

Investigadors de l’Hospital Universitari Joan XXIII, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i la Universitat Rovira i Virgili han estat seleccionats a la convocatòria pública competitiva que va fer l’Institut de Salut Carlos III per constituir una nova estructura d’investigació sobre malalties infeccioses, àrea temàtica de recerca CIBER de nova creació.

El grup de recerca INIM, liderat pel Dr. Francesc Vidal, es troba entre els 46 grups de l’estat espanyol seleccionats, 12 dels quals són de Catalunya. D’aquests darrers, 6 pertanyen a centres de l’ICS. Els àmbits de recerca prioritaris en aquest CIBER són la salut global, COVID-19 i altres infeccions amb potencial pandèmic, la SIDA i infeccions oportunistes, la resistència antimicrobiana i les infeccions nosocomials.

Francesc Vidal afirma que ha estat un objectiu prioritari del grup de recerca “assolir formar part d’estructures estables de recerca com els CIBER, atès que potencia les col·laboracions amb altres grups de recerca i garanteix un finançament estable”. També afegeix que “és un reconeixement molt important per a l’Hospital Joan XXIII i per a l’ICS, que ha de permetre ampliar l’estructura transversal de recerca en malalties infeccioses a l’hospital”.

Els professionals investigadors que formen part d’aquest grup són els metges i metgesses especialistes Montserrat Olona, Consuelo Viladés Miguel López Dupla, Joaquim Peraire, Graciano García-Pardo, Frederic Gómez-Bertomeu i Francesc Vidal; la investigadora Miguel Servet Anna Rull, la infermera especialitzada en malalties infeccioses Montserrat Vargas, la tècnica de laboratori Verónica Alba, i la investigadora amb Sara Borrell Laia Reverté.

L’IISPV també té professionals de l’Hospital Joan XXIII en altres estructures CIBER com el grup DIAMET que pertany al CIBERDEM (àrea de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades).