Molts professionals d’Infermeria de l’ICS Camp de Tarragona i de GIPSS van ser premiat a la VI Jornada d’Innovació i Recerca que va celebrar el Col·legi Oficial d’Infermeria el passat dijous, 16 de desembre, durant una jornada online per compartir, difondre i donar suport a la innovació i la recerca en infermeria del territori.

La investigació forma part estructural i bàsica per a l’excel·lència del cuidar. Aquest fet va quedar reflectit en els nombrosos treballs de qualitat que els professionals de l’ICS Camp de Tarragona van presentar. La presidenta del col·legi, Lluïsa Brull, va entregar els premis en diferents categories. Els premiats va ser els següents:

Treballs de Recerca

  • El premi al Millor Treball de Recerca pel Grup de Recerca Tecnologies de la Informació i Comunicació en Atenció Primària, que va ser el millor projecte d’innovació infermera amb el treball “Parlem de recerca infermera! Cap on anem?” i el projecte titulat: “Avaluació de l’efectivitat d’una formació virtual en reanimació cardio pulmonar (RCP) i ús del desfibril·lador extern automatitzat (DEA) en la reducció del temps d’inici en cas d’aturada cardíaca en l’àmbit rural”.

Autors: Cristina Rey Reñones, Ester Granado Font, Elena Taverna Llauradó, Francisco M. Martin Luján, Albert del Pozo Niubó i Felipe Villalobos Martínez. El projecte actualment en actiu està reclutant participants a través d’una plataforma per a formar a la població general en maniobres d’RCP i ús del DEA.

CristinaReyPremiCODITAInnovaciRecerca16122021

  • El Segon Premi al Treball de Recerca pel treball anomenat “Creencias, barreres y facilitadores en la implementación de la higiene de manos del personal de enfermería: Un enfoque cualitativo a través de la Teoria del Comportamiento Planificado (TCP)”.

Autors: Ester Rodríguez Gías, Montserrat Olona Cabases i Sandra López Estela.

Premis_CODITA

Pòsters

  • El Premi al Millor Pòster va ser pel pòster titulat “Anàlisi d’una infermera clínica en control d’infeccions en la vigilància activa de la intervenció quirúrgica de mama”.

Autors: Antonia Garcia Pino, Ester Rodriguez Gías, Mª Pilar Estudillo Vizcaíno, Anna Ferré Boronat, Mª Manuela García Pino i Ana Zornoza Solinis.

Premis_CODITA2

  • El Tercer Premi pel pòster titulat “Intervenció de la IPA en rehabilitació multimodal: cirurgia de còlon, cirurgia esofagogàstrica i cirurgia toràcica”.

Autors: Anna Ferré Boronat, Laia Queral Llabería, Mª Pilar Estudillo Vizcaíno, Milagrosa García Pérez, María Sellens Monzo i Alba Sánchez Castello.

Premis_CODITA3

El premi a la Millor Tesi Doctoral per un treball anomenat  “Trastornos psicoemocionales al alta en pacientes que desarrollan sedación difícil en la unidad de cuidados intensivos” .

Autora: Diana Gil Castillejos.

La qualitat d’altres treballs presentats mereix un reconeixement, donat l’esforç que van realitzar els professionals en donar visibilitat a la bona praxis infermera, en els diferents àmbits assistencials:

Treball de recerca

  • Finalista: Gestió de casos i prehabilitació quirúrgica del càncer colorectal.

Autora: Alícia Moliné Pallarés.

Pòsters

  • Pòster titulat “Consulta d’infermera clínica de neurologia en la detecció de fibril·lació auricular”.

Autors: Laia Queral Llabería, Antonia García Pino, Ana Ferré Boronat, Raquel Martínez Valenzuela, Helena Escoda Algueró i Laura Andrés López.

  • Pòster titulat “Desarrollo de la aplicación informàtica. Gestión de casos oncológicos para el registro del càncer”.

Autors: Carmen Velasco Guillén, Alícia Moliné Pallarés, Mª Carmen Lahoz Jimenez.

  • Pòster titulat “La visita prequirúrgica d’infermeria clínica a traumatologia com a eix de millora del procés hospitalari de pròtesis total de genoll”.

Autors: Mª Pilar Estudillo Vizcaíno, Laia Queral LLaberia, Helena escoda Algueró, Antonia García Pino i Raquel Martínez Valenzuela.

  • Pòster titulat “A quina hora es millor retirar una sonda vesical?”.

Autors: Desiré García Laguna, Patricia Condor Tenorio, Sandra Gallardo López i Eugenia Sopena Bert (GIPSS).