- L’obra “La cooperació per superar la por” mostra el treball cooperatiu per ajudar a superar les pors i és una col·laboració amb el programa Arts in Health impulsat per l’Institut Català de la Salut.
- Els alumnes van decidir donar-la a l’Hospital Joan XXIII perquè consideren que “és un lloc on les persones s’ajuden per superar la por”.
Els alumnes de quart de primària del Col·legi Mare Nostrum de Tarragona han donat una escultura, creada per ells mateixos, a l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII. Han vingut acompanyats per la mestra Silvia Espejo, que va promoure l’activitat plàstica, i per l’artista, Beatriz Bizot, reconeguda creadora del conjunt escultòric anomenat La plaça al barri del Serrallo, que els va ajudar en la creació de l’obra. El projecte va comptar amb la col·laboració del Museu d’Art Modern de Tarragona, impulsor del Projecte escultura urbana.
L’obra La cooperació per superar la por mostra el treball cooperatiu per superar els neguits, les incerteses i les pors: unes mans, fetes amb guix, impulsen, en un recorregut ascendent fins arribar a l’objectiu, una finestra que s’obre a la planxa metàl·lica que fa d’estructura. A través d’aquesta finestra s’arriba a uns missatges, escrits al dors, que encoratgen a superar qualsevol adversitat: “Jo puc, ho faré, no estic sola”.
En representació del grup d’alumnes autors de l’escultura, que aleshores cursaven 3r curs de primària a la classe Espiadimonis, han parlat el Kilian, el Marc i la Dània. El Kilian ha recordat com va sorgir la idea de l’escultura, quan van conèixer la Beatriz Bizot i la seva obra. El Marc ha explicat què hi volien representar: el sentiment de por, superable gràcies al fet de poder comptar amb persones que t’ajuden, i ha destacat que tots i totes tenien molt clar on voldrien que s’ubiqués l’escultura: a l’Hospital Joan XXIII “on la gent hi va amb por, però on troben persones que els ajuden a superar-la”. Finalment, la Dània ha detallat el procés d’elaboració amb l’escaiola i la planxa metàl·lica.
Francisco Martín, coordinador de la Unitat de Formació i Recerca de l’ICS Camp de Tarragona, ha acollit el grup d’estudiants i els ha explicat perquè la seva escultura, creada en un espai docent com és l’escola i en el marc del foment de la creativitat i el treball en equip, ha trobat en la nova Àrea de Gestió del Coneixement del Parc Sanitari Joan XXIII, ubicada a l’edifici I, el millor lloc per ser exposada.
En acabar els parlaments, els nens i nenes han pogut conèixer de primera mà la biblioteca, especialitzada en ciències de la salut, on han consultat llibres i han pogut fer preguntes a les responsables de la biblioteca.