Això s’ha dit durant la IX Reunió de les Societats Catalanes de Neuro¬siologia Clínica celebrada, avui divendres 28 d’abril, al Seminari de Tarragona.

Avui divendres 28 d’abril s’ha celebrat al Seminari de Tarragona, des de les nou del matí fins les sis de la tarda, la IX Reunió de les Societats Catalanes de Neuro¬siologia Clínica i EMG i la II Reunió de personal tècnic i d’infermeria en Neuro¬siologia Clínica (TINFS). La jornada de treball tractava sobre la neurofisiologia clínica aplicada a la pediatria. El coordinador de la jornada i neurofisiòleg clínic de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Vicenç Pascual, ha inaugurat la reunió acompanyat pel president del Col•legi Oficial de Metges de Tarragona, Fernando Vizcarro, pel President de la Societat Catalana de Neurofisiologia Clínica, José Luis Seoane, i per la subdirectora mèdica de l’Hospital Joan XXIII, Rosaura Reig, que ha reconegut que “la neurofisiologia clínica cada cop s’utilitza més i millor a l’Hospital Joan XXIII”. La doctora Reig ha celebrat la coincidència d’aquesta jornada amb el 50è aniversari del Joan XXIII.

En la primera conferència sobre “Alteracions EEG en els trastorns del desenvolupament”, l’especialista en neurologia pediàtrica de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, Maria José Mas, ha afirmat que “és especialment important realitzar un electroencefalograma (EEG) en nadons prematurs”. La doctora Mas defensa que darrera d’un trastorn del desenvolupament hi ha un desenvolupament cerebral atípic, per tant, “s’ha de pensar i parlar de disfuncions globals, i el paper de la neurofisiologia és rellevant en aquest sentit”, explica l’especialista. Vicenç Pascual afegeix que “els processos de desenvolupament dels nounats s’han de vigilar des de que neixen, perquè el desenvolupament del cervell és molt ràpid i, si hi ha danys, també afecten ràpidament”.

Pascual explica que, al Joan XXIII, s’apliquen tècniques neurofisiològiques en nounats des de l’any 2014, i en aquest temps han vist a 35 nounats, tots menors de 2 mesos de vida. L’especialista en pediatria de l’Hospital Joan XXIII, Dra. Álvarez, ha explicat l’aplicació de l’electroencefalograma en una UCI Neonatal, remarcant “la importància dels neurofisiòlegs pediàtrics i del treball en equip amb el Servei de Pediatria”.

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html