El Servei d’Otorrinolaringologia de l’HJ23 ha dissenyat un curs dirigit a caps de servei, de secció i facultatius amb voluntat de creixement per incorporar conceptes de lideratge i gestió del canvi.
El Curs de Lideratge i Gestió Aplicats a l’Otorrinolaringologia, organitzat pel Servei d’ORL de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, ha començat amb les primeres conferències a l’Edifici I del Parc Sanitari Joan XXIII aquest dijous, 15 de juny. La gerenta de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Imma Grau, ha donat la benivinguda a aquest curs que s’allargarà fins aquest divendres, 16 de juny. La representat del Departament de Salut al territori ha subratllat “la importància del treball en equip” i ha “agraït les noves línies de gestió humana i de proximitat”. El director de l’Hospital Joan XXIII, Llorenç Mairal, també ha destacat “la importància del lideratge en la gestió de persones” i ha afegit que “tot i la dificultat de l’explotació de la informació clínica a través de les noves tecnologies, és clau que els professionals disposin d’aquesta informació”.
L’especialista adjunt del Servei d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Joan XXIII i responsable del curs, Francesc Xavier Avilés, ha fet la presentació del curs “desitjant que sigui molt horitzontal, amb molta participació i molt diàleg”. El Dr. Avilés ha reconegut que li hauria agradat “tenir una formació d’aquest tipus quan va començar l’especialitat”.
El curs, dirigit a caps de servei, caps de secció i facultatius amb voluntat de creixement per incorporar conceptes de lideratge i gestió del canvi, pretén donar eines i pautes als professionals gestors dels serveis per créixer i millorar les capacitats de relació i gestió, a través de la interacció amb professionals de l’especialitat que han exercit i exerceixen aquests lideratges, així com professionals de l’empresa, la gestió i l’entrenament professional. La jornada comptarà amb ponents d’hospitals de Barcelona, Sevilla, Donosti, Oxford, Oviedo, Madrid i Tarragona.
La conjuntura econòmica, els canvis generacionals, l’adaptació al nou entorn, la innovació, la gestió del canvi, la comunicació i l’estructuració de l’otorrinolaringologia requereixen coneixements que no s’inclouen al corpus del saber d’un otorrinolaringòleg i que són fonamentals a l’hora d’assolir o mantenir l’excel·lència, ja sigui a nivell assistencial, acadèmic o investigador.