Investigadors de la Unitat d’Ictus del Servei de Neurologia de l’Hospital Joan XXIII, Laia Seró, Alan Flores i Xavier Ustrell, del Tàrraco Grup de neurociències de l’IISPV, Ylenia Avivar, i del projecte PREFATE de l’IDIAP Jordi Gol, van presentar dos treballs al congrés internacional de l’European Stroke Organisation (ESOC) celebrat a Basilea.

El Dr. Alan Flores va presentar el treball “Initial Core volume assessment-based machine learning on noncontrast-Ct as a surrogate predictor of early clinical outcome in reperfusion treatment”, realitzat conjuntament amb el grup de l’Hospital Vall d’Hebron, on es mostra que la capacitat predictora de bon pronòstic del TC simple basal, analitzat a través d’un programa de machine learning en els ictus tractats amb teràpies de reperfusió, és equiparable al TC perfusió (tècnica que requereix contrast, més temps i dificultat d’interpretació).

La investigadora Ylenia Avivar va presentar el treball “Real World evidence in management of dyslipemia in stroke patients: an Harmonics cohort descriptive analysis”. Aquest treball de seguiment de la cohort de pacients amb ictus, inclosos al programa de millora assistencial HARMONICS (EITHealth), mostra dades reals del control insuficient de la dislipèmia després d’un ictus.

La Dra. Alba Hernández, especialista d’atenció primària, en representació dels investigadors del projecte PREFATE de l’IDIAP Jordi Gol, també va presentar el treball “Ecochardiography, electrocardiography and IRM as predictive tools for cardioembolic strokes” relacionant factors predictius  ecocardiogràfics i electrocardiogràfics de detecció de Fibril·lació Auricular.

CongresBasilea  CongresBasilea2