Nombroses famílies interessades a aprofundir en els beneficis i reptes de la lactància materna van aplegar-se a l’Àrea de Gestió del Coneixement del Parc Sanitari Joan XXIII, aquest dijous 10 d’octubre, per assistir a la xerrada “Mamá, mamar, amar”, del reconegut pediatre Adolfo Gómez Papí. Aquesta sessió va ser organitzada pel comitè de lactància de l’Hospital, en col·laboració amb la fotògrafa Aran Salvans.

La xerrada va formar part de la Setmana de la Lactància Materna “Tancant la bretxa”, que es duu a terme del 6 al 12 d’octubre, centrant-se en la importància de la lactància com a eina per a la supervivència, la salut i el benestar. Durant aquesta setmana, s’ha destacat la necessitat de millorar el suport a la lactància materna, especialment en temps de crisi i emergències, per tal de reduir les desigualtats i garantir que totes les mares, incloses les que es troben en situació de vulnerabilitat, tinguin accés al suport necessari per alletar.

Paral·lelament, les professionals sanitàries de l’Hospital Joan XXIII han col·laborat en una exposició fotogràfica amb el lema “Els professionals de l’àmbit sanitari també som lactants”, que durant la setmana ha estat situada a la quarta planta de maternitat, però que amb motiu de la xerrada es va traslladar a l’edifici I per permetre un major accés del públic. La fotògrafa Aran Salvans ha capturat imatges úniques de les mares, els seus fills i el procés d’alletament, ressaltant la màgia i la connexió d’aquests moments.

Amb aquest tipus d’iniciatives, l’Hospital Joan XXIII continua impulsant la conscienciació sobre la importància de la lactància materna, reafirmant el seu compromís amb la igualtat i el suport a les famílies.