La Jornada de Sostenibilitat Mediambiental en l’Àmbit de la Salut ha tingut lloc a l’Edifici I del Parc Sanitari Joan XXIII aquest dilluns 14 d’octubre. 

La participació de diferents professionals de l’ICS i del meteoròleg Tomàs Molina, va posar sobre la taula l’impacte del canvi climàtic en la salut i les accions que es poden fer des d’aquest àmbit per millorar la sostenibilitat en el sector.

L’equip de Tècniques de Medi Ambient, Eficiència Energètica i Qualitat de l’ICS Camp de Tarragona ha organitzat la primera Jornada de Sostenibilitat Mediambiental en l’Àmbit de la Salut, aquest dilluns 14 d’octubre. La trobada ha reunit professionals de diferents àmbits sanitaris per discutir l’impacte del canvi climàtic en la salut i explorar accions concretes per millorar la sostenibilitat en aquest sector.

La jornada ha començat amb la presentació de Rut Morral, tècnica de medi ambient i eficiència energètica de l’Hospital Joan XXIII, qui va donar la benvinguda als assistents i va moderar les sessions del dia.

Un dels moments destacats va ser la ponència del reconegut meteoròleg Tomàs Molina, qui va abordar la influència del canvi climàtic en la salut per al 2030. Molina va subratllar els efectes a llarg termini que les alteracions mediambientals tenen sobre les condicions de vida i va encetar un debat entre els ponents sobre els desafiaments futurs.

La segona part de la jornada va incloure una taula rodona centrada en l’impacte ambiental dels inhaladors, amb la participació de Bet Martí, metgessa de família de Terres de l’Ebre, Assum Seminario, metgessa del Servei de Pneumologia de l’Hospital Joan XXIII, i Sònia Jornet, del Servei de Farmàcia de l’hospital. Els ponents van analitzar com la indústria sanitària pot reduir l’empremta de carboni associada a aquests dispositius d’ús comú.

Per concloure les sessions, Jordi Pujadas, tècnic de medi ambient i eficiència energètica de l’ICS, va exposar iniciatives concretes que es poden implementar per millorar la sostenibilitat dins dels hospitals, fent especial èmfasi en les bones pràctiques energètiques.

Amb una participació activa de professionals de diverses disciplines, aquesta jornada reforça el compromís de l’Hospital Joan XXIII i de tot l’ICS per minimitzar el seu impacte ambiental, un pas endavant cap a un futur més respectuós amb el medi ambient.