L’ICS Camp de Tarragona celebra el Dia Internacional de l’Educació Ambiental, aquest 26 de gener, amb una iniciativa que aposta per la sostenibilitat i l’educació, donant una segona vida als negatoscopis en desús del nostre territori.

Abans de l’avanç de la tecnologia digital, els negatoscopis eren una eina fonamental per llegir les radiografies als Centres d’Atenció Primària (CAP). Amb el pas del temps, aquests aparells han quedat obsolets, obrint la porta a una oportunitat única de reutilització. Aquesta iniciativa, liderada per l’ICS amb el suport de l’Equip de Medi Ambient, busca donar-los una nova utilitat en el marc de l’educació.

                   

 

El projecte, nascut a Sant Joan de Vilatorrada, ha donat una segona vida a més de 60 negatoscopis, que han estat cedits a llars d’infants i escoles del Camp de Tarragona. Aquestes institucions educatives utilitzen aquests aparells com a taules de llum, oferint als estudiants l’oportunitat d’experimentar amb la interacció amb la llum i els colors.

Aquesta iniciativa no només beneficia el medi ambient mitjançant la reutilització d’equips en desús, sinó que també promou l’educació ambiental des de les edats més primerenques. El compromís de l’ICS amb aquest projecte pioner reflecteix la preocupació per la sostenibilitat i la responsabilitat social en la comunitat.

Amb aquest èxit a Sant Joan de Vilatorrada, l’ICS treballa per expandir aquesta valuosa experiència a tot el territori del Camp de Tarragona. Aquesta iniciativa exemplar no només protegeix els pacients i el medi ambient, sinó que també contribueix a la formació i al desenvolupament dels joves estudiants en el camp de l’educació ambiental.