L’Hospital Universitari Joan XXIII rep 45 residents: 38 d’especialitats mèdiques, 6 d’infermeria i un de farmàcia. L’Atenció Primària rep 30 residents: 19 de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i 11 d’infermeria.

Aquest és el primer any que l’Hospital Joan XXIII incorpora una resident de medicina nuclear.

L’ICS Camp de Tarragona ha rebut, aquest dimarts 23 de maig, els 75 nous residents que s’incorporen per completar la formació de la seva especialitat. L’Hospital Universitari Joan XXIII acull 45 residents: 37 d’especialitats mèdiques, 6 d’infermeria i 1 de farmàcia, i l’Atenció Primària, 30 residents: 19 de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i 11 de l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària. Aquest és el primer any que l’Hospital Joan XXIII incorpora una resident de medicina nuclear.

El cap d’estudis de l’Hospital Universitari Joan XXIII, Cristóbal Añez, i la coordinadora de la Unitat Docent Multiprofessional de Medicina Familiar i Comunitària, Cruzma Fuentes, amb l’acompanyament del director de l’Hospital Joan XXIII, Dr. Llorenç Mairal, el director d’Infermeria de l’Hospital, Sr. Jesús Esteve, el director d’Atenció Primària, Dr. Daniel Ferrer-Vidal, la directora de processos assistencials d’Atenció Primària, Dra. Olga Ochoa, i la directora de cures d’Infermeria de l’AP, Maria del Puy Munian, han donat la benvinguda als residents i els han felicitat per la seva nova etapa i per escollir el territori del Camp de Tarragona per exercir-la.

El director d’Atenció Primària, Daniel Ferrer-Vidal, els ha explicat que Tarragona és el millor lloc per formar-se ja que la Gerència Territorial del Camp de Tarragona “lidera a Catalunya i a Espanya el Programa de qualitat i seguretat del pacient i té una recerca en atenció primària molt potent”. El director de l’Hospital Joan XXIII, Llorenç Mairal, ha destacat que Tarragona és un territori amb una “relació molt estreta entre l’atenció hospitalària i l’atenció primària, fet que ofereix la millor oportunitat per aprendre”. Jesús Esteve ha encoratjat els residents perè siguin “esponges” i Maria del Puy Munian ha recordat que Tarragona “aposta clarament per l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària”.

Finalment, els caps d’estudis de l’Hospital Joan XXIII i de l’Atenció Primària, Cristóbal Áñez i Cruzma Fuentes, han explicat als nous residents que “ja no són només estudiants, també són treballadors que han de ser proactius, i ser a primera o segona línia”.

Benvinguda als nous residents a Barcelona

Avui dimarts 23 de maig, a les 18.30 hores, tindrà lloc a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) de Barcelona, l’acte de benvinguda dels nous residents de tot Catalunya. El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i el conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, donaran la benvinguda als nous residents de totes les especialitats sanitàries al Sistema de Salut de Catalunya, i ho faran per primera vegada en un acte multitudinari. L’esdeveniment comptarà amb la conducció de la periodista i humorista Ana Polo, que també farà la intervenció inicial en format de monòleg en clau d’humor. L’acte finalitzarà amb l’actuació musical del grup The Tyets.

La benvinguda, que té prevista l’assistència de més d’un miler de futurs residents, també comptarà amb el testimoni de professionals de referència de les diverses especialitats mèdiques i infermeres, que aportaran les claus de la seva experiència als nous residents.

Les especialitats a l’ICS Camp de Tarragona

Els 45 nous residents de les diferents especialitats hospitalàries es reparteixen de la manera següent: al·lergologia (1 resident), anàlisis clíniques (1), anatomia patològica (1), anestesiologia i reanimació (3), angiologia i cirurgia vascular (1), aparell digestiu (2), cardiologia (2), cirurgia general i de l’aparell digestiu (1), cirurgia oral i maxil·lofacial (1), cirurgia ortopèdica i traumatologia (2), dermatologia medicoquirúrgica i venereologia (1), endocrinologia i nutrició (1) farmàcia (1), infermeria obstetra ginecològica (4), infermeria pediàtrica (2), medicina física i rehabilitació (1), medicina intensiva (3), medicina interna (3), nefrologia (1), neurologia (1), obstetrícia i ginecologia (2), oftalmologia (1), hematologia (1), otorrinolaringologia (1), pediatria i àrees específiques (4), radiodiagnòstic (1), urologia (1) i medicina nuclear (1).

En referència als 30 residents de l’especialitat de medicina familiar i comunitària completaran la seva formació a l’Hospital Universitari Joan XXIII, al Pius Hospital de Valls, a l’Hospital de la Xarxa Santa Tecla i als equips d’atenció primària de l’ICS Camp de Tarragona.