La cap del Servei d’Urgències de l’HJ23, Dra. Carme Boqué, és la presidenta del comitè organitzador, juntament amb altres professionals de l’hospital de Tarragona i d’altres centres.

Avui dijous 20 d’abril i demà divendres 21, té lloc al Palau Firal i de Congressos de Tarragona el XXVIII Congrés Nacional Català d’Urgències i Emergències. La jornada de dos dies comptarà amb comunicacions orals, taules rodones, tallers, updates, pòsters, exposicions comercials, amb la participació de més 200 inscrits.

Amb el Lema “Nous temps, nous reptes”, el congrés pretén abordar els reptes de futur que es presenten tras la pandèmia i la postpandèmia. La presidenta del Comitè organitzador i cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Dra. Carme Boqué, explica que aquesta postpandèmia “està impactant de ple en els serveis”.

Durant el congrés “es parlarà de malaties noves com la Covid i la Verola del Mico i de velles conegudes com la FA i el TEP”, afirma la urgenciòloga. També es debatrà molt sobre les noves tecnologies, sobre humanització, bioètica i com abordar un accident amb múltiples víctimes.

El format de les taules de debat consisteix en defensar dues postures, per part de dos professionals, i el públic assistent votarà la postura amb la que s’identifica més.