El Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Joan XXIII organitza aquesta setmana el I Curs de formació en anatomia quirúrgica de la pelvis amb retransmissions de cirurgia en directe en quiròfans de 9.00 a 14.00 h, dissecció anatòmica en cadàvers, presentacions sobre detalls tècnics de la cirurgia pelviana i presentacions sobre l’anatomia quirúrgica.

La pelvis és una estructura anatòmica complexa, en la que conflueixen molts òrgans i estructures vasculars i nervioses. El tractament quirúrgic de les diferents patologies que afecten aquests òrgans, especialment les malalties oncològiques, implica a diverses especialitats quirúrgiques i els professionals que s’hi dediquen necessiten conèixer amb detall l’anatomia d’aquesta regió.

L’objectiu principal del curs és aprofundir en l’estudi de l’anatomia de la pelvis, explicada, tant en la teoria com en la pràctica al quiròfan, per cirurgians experts i professors de les seves especialitats de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, així com per professors de la Unitat d’Anatomia Humana del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV, a la sala de dissecció.

CursCirurgiaGeneralGener24