Les cirurgianes Yolanda Royo Cuadra i Ida Di Crosta, del Servei de Cirurgia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, van participar al primer congrés conjunt del Grup Internacional de Cirurgia Endoscòpica Pediàtrica i la Societat Europea de Cirurgia Pediàtrica Endoscòpica (IPEG + ESPES), celebrat a la ciutat italiana de Sorrento, del 5 al 8 de juliol, en representació del Servei.

En aquesta ocasió, les professionals de l’Hospital van tenir l’oportunitat de participar en els cursos precongrés en els que es van impartir conferències sobre la incorporació i utilització de la cirurgia robòtica a l’especialitat.

A més, van participar activament de les activitats científiques, duent a terme dues comunicacions orals d’experiències del servei que van ser rebudes amb gran interès per part de l’audiència.

La participació en aquest tipus d’activitats científiques permet als cirurgians del Servei mantenir-se sempre actualitzats, pendents de les darreres novetats de l’especialitat. A més, és important destacar el compromís per part del Servei en la investigació i comunicació de l’experiència aconseguida, buscant compartir amb els col·legues i contribuir amb el desenvolupament de l’especialitat.