Les dues sessions de formació anteriors havien estat dirigides als voluntaris que treballen amb l’Associació Joventut i Vida que gestiona el menjador social del barri.
l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona en col·laboració amb l’empresa UTE Arcasa-Clece, que ofereix el servei d’alimentació a l’hospital, ha fet avui un taller de formació dirigit, per primer cop, als usuaris que van a dinar i a buscar productes alimentaris al menjador social de Bonavista que gestiona l’associació Joventut i Vida. Aquest taller dirigit als usuaris s’ha basat en la formació sobre hàbits higiènics i alimentació saludable, sostenible i econòmica.
El servei de cuina de l’Hospital Joan XXIII ja ha fet, des del mes de setembre passat, dos tallers de formació dirigits als voluntaris que treballen amb l’associació al menjador social del barri, amb sessions de formació teòric-pràctiques impartides per nutricionistes del servei de cuina de l’hospital. El primer taller, que es va fer a l’octubre, va ser sobre manipulació d’aliments i higiene alimentària, i el segon taller, realitzat al mes de novembre, va tractar les al·lèrgies alimentàries.
A més, com ja es va fer públic, des del passat mes de març, la col·laboració de l’Hospital Joan XXIII se centra en oferir suport a part dels àpats que es donen diàriament, des de les instal·lacions del propi menjador, a persones amb necessitats bàsiques de Tarragona, garantint un menú equilibrat i saludable. De dimarts a divendres, l’Associació Joventut i Vida recull a les instal·lacions de la cuina de l’Hospital Joan XXIII els excedents que han quedat de la producció, garantint en tot el procés les condicions higiènic-sanitàries. La cuina del Joan XXIII produeix diàriament més de 1.500 àpats.