El gerent territorial de l’ICS al Camp de Tarragona, Rafael Gràcia, i la gerent territorial de l’ICS a l’Àrea Metropolitana Sud, Montserrat Figuerola, han signat avui un acord marc de col·laboració que reforça els vincles estratègics entre l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.
L’objectiu d’aquest acord és consolidar un marc estable de relació dins del qual s’impulsin protocols de cooperació i plans funcionals conjunts que millorin la qualitat assistencial i facilitin l’accés dels usuaris a tractaments complexos al seu propi territori.
Aquestes col·laboracions tenen el seu origen al novembre de 2011, quan els serveis de Cirurgia Toràcica d’ambdós centres van iniciar un projecte de treball conjunt que el juliol de 2015 va culminar en la creació d’un únic Servei de Cirurgia Toràcica per a ambdós centres. Més recentment, el desembre de 2016, els serveis de Neurocirurgia dels dos hospitals van iniciar també un procés d’organització en una direcció única.
En el marc d’aquests acords, professionals de Bellvitge es desplacen alguns dies a la setmana al Joan XXIII, per ajudar als quiròfans i a la implantació de guies clíniques i protocols, i professionals de l’Hospital Joan XXIII acudeixen a Bellvitge a donar suport assistencial i a completar la seva formació en tècniques d’alta complexitat. També s’impulsen sessions clíniques compartides i l’intercanvi de dades clíniques amb sistemes de comunicació informàtics i videoconferència.
Amb aquestes iniciatives, s’aconsegueix que els pacients de Tarragona puguin ser atesos al seu hospital de patologies més complexes, evitant desplaçaments, i s’assegura la uniformitat de criteris dels centres, tant en les actuacions diagnòstiques com terapèutiques. Així mateix, aquestes sinergies afavoreixen la potenciació de la docència, i la recerca i la possibilitat d’innovació i aplicació de nous mètodes de treball.
L’acord signat avui consolida aquestes col·laboracions i posa les bases per estendre-les a d’altres serveis.
A banda d’aquesta acord, la Gerència del Camp de Tarragona també ha signat un acord amb l’Institut de Diagnòstic per la Imatge per establir un protocol de relació en l’àmbit del radiodiagnòstic.
La Gerència Territorial Metropolitana Sud (GTMS)
La Gerència Territorial Metropolitana Sud comprèn el conjunt de centres i serveis sanitaris de l’ICS a l’Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. Inclou la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent, amb 54 equips d’atenció primària i 17 unitats assistencials de suport, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans. Aquest territori correspon a una població de més d’1,3 milions de persones, 68 municipis i una extensió de 1.400 km2. Els més de 8.100 professionals dels seus centres d’atenció primària i hospitalària ofereixen a la ciutadania uns serveis de salut integrats i integrals de gran qualitat i eficiència.
La Gerència Territorial ICS Camp de Tarragona
La Gerència Territorial de l’ICS al Camp de Tarragona comprèn les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Tarragonès i el Priorat, amb un total de 130 municipis.
Amb 2.670 professionals, té al seu càrrec la gestió de l’atenció primària, que dóna servei a través de 21 equips d’atenció primària, un dels quals penitenciari, distribuïts en 21 centres d’atenció primària i 74 consultoris locals, a una població assignada de gairebé 340.000 usuaris. També gestiona l’Hospital Universitari Joan XXIII, hospital de referència per a les comarques de la província de Tarragona, amb una població de quasi 800.000 habitants.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html