L’objectiu és arribar als 300 participants en una màster class de spinning solidària, per captar fons i millorar l’equipament de rehabilitació de l’Hospital Universitari Joan XXIII.

Pedals Non Stop compta amb una llarga experiència en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments i amb un gran èxit de participació.

La Fundació Hospital Joan XXIII i Pedals Non Stop, organitzen una màster class solidària de bicicleta estàtica a l’aire lliure, per al dissabte 20 de maig, al Parc Francolí de Tarragona, per recaptar fons per millorar l’equipament del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital Joan XXIII destinat a la rehabilitació de les persones afectades amb lesió medul·lar. L’objectiu és arribar a comptar amb 300 rodadors que se solidaritzin amb aquesta causa.

El Servei de Medicina Física i de Rehabilitació de l’Hospital Universitari Joan XXIII és el centre de referència de la província de Tarragona per a pacients amb lesions medul·lars. Des del gener de

1975, l’equip de Rehabilitació treballa per ajudar els pacients a millorar la manca de força que els provoca la lesió medul·lar, la qual pot ocasionar la pèrdua de moviment a les cames (paraplegia) o a les cames i els braços (tetraplegia).

Les rutines d’exercicis i la fisioteràpia a què se sotmeten aquests pacients es poden complementar amb un equipament molt específic com les bicicletes estàtiques Moto Med Muvi, que permeten el moviment assistit de les cames i els braços de les persones amb lesió medul·lar. Amb aquestes bicicletes es pot compensar la falta autònoma de força de les persones afectades, prevenir la pèrdua de massa muscular, alleujar contractures, augmentar el to muscular i l’espasticitat. Alhora, es poden prevenir úlceres, trombosis i edemes, i evitar la paràlisi total.

La lesió medul·lar provoca, també, insuficiència respiratòria restrictiva. Els músculs més afectats són el diafragma, la musculatura intercostal i l’abdominal, entre d’altres. La pèrdua de capacitat inspiratòria i de producció d’una tos efectiva origina hipoventilació, atelèctasi i eliminació inadequada de secrecions. La disfunció respiratòria serà més gran com més alt sigui el nivell neurològic. Per tal de poder tractar aquestes complicacions és important una bona avaluació, sobretot de la funció de la musculatura inspiratòria i espiratòria. I aquesta informació es podria obtenir amb el mesurador MicroMedical model RPM, que permet la determinació de pressions màximes inspiratòries, pressions màximes espiratòries i pressió inspiratòria nasal (SNIP), així com la força muscular toràcica.

Amb la participació d’aquestes 300 persones solidàries es vol aconseguir recaptar els fons necessaris per poder adquirir, com a mínim, una bicicleta estàtica i un mesurador per al Servei de Medicina Física i de Rehabilitació de l’Hospital Joan XXIII.