La Fundació PortAventura dona 40.225 euros a la Unitat  de Simulació Clínica de l’Hospital  Universitari Joan XXIII de Tarragona. Aquesta aportació permetrà millorar significativament els recursos i tecnologies disponibles en aquesta àrea de docència, afavorint el desenvolupament  assistencial, acadèmic i professional.
Amb aquesta aportació, l’Aula de Simulació Clínica adquirirà un simulador pediàtric d’alta fidelitat, que enfortirà el programa de formació i millorarà la preparació del personal sanitari per afrontar desafiaments futurs en la pràctica clínica.

La donació va tenir lloc  en el marc del Sopar Solidari anual organitzat per la Fundació PortAventura, que va aconseguir una xifra rècord  de recaptació de més de 120.000 euros, repartits entre projectes de l’Hospital Joan XXIII, l’Hospital Sant Joan de Reus i PortAventura Dreams.  L’acte va acollir més de 1.100 persones, organitzacions benèfiques, empreses, entitats públiques i particulars, que es van unir per contribuir en aquesta iniciativa.

El Dr. Rafael Gràcia, gerent de l’ICS Camp de Tarragona, va expressar el seu agraïment a la Fundació PortAventura i a tots els participants, destacant la importància d’aquesta donació per a l’avenç en la qualitat de l’atenció mèdica.

Una part dels fons recaptats es destinarà a l’Hospital Sant Joan de Reus, específicament a la Plataforma de Simulació Mèdica per a l’Abordatge del Tractament de l’Obesitat Infantil. Aquest projecte té com a objectiu prevenir i tractar l’obesitat infantil, un problema de salut important que afecta el futur dels més petits. I una tercera part a PortAventura Dreams, una iniciativa de la Fundació PortAventura que ofereix una estada gratuïta de sis dies a famílies amb nens de 4 a 17 anys que han patit malalties greus. A través del Dreams Village, prop de 200 famílies gaudeixen anualment d’una experiència inoblidable amb accés als parcs de PortAventura i activitats ludicoterapèutiques. L’objectiu és donar suport emocional i motivació a les famílies afectades.