Els grups ofereixen suport integral a futurs pares per a una paternitat responsable i activa, a l’ASSIR Baix Camp i Priorat.

L’ASSIR Baix Camp i Priorat activa els grups de pares per proporcionar suport grupal durant l’embaràs amb l’objectiu d’aconseguir un major grau d’implicació dels homes en la criança i la cura dels fills des del mateix moment de l’embaràs i per promoure un model de paternitat actiu, present, conscient, afectiu i responsable.

Els grups ofereixen set sessions distribuïdes setmanalment en horari de tarda, on es tindrà l’oportunitat de reflexionar sobre la creació del vincle afectiu amb els nounats, participar activament en el part i aprendre a gestionar el temps, entre altres aspectes.

La participació en aquests grups ofereix nombrosos beneficis, no només per als pares, sinó també per a les criatures i les mares. Els pares poden compartir les seves experiències, dubtes i pors amb altres homes que es troben en la mateixa situació. Amb aquesta activitat es crea un sentiment de comunitat i suport emocional. A més, una criança responsable contribueix significativament al benestar de la família.

Els cursos són dirigits a futurs pares que resideixen a les comarques del Baix Camp i del Priorat. Aquesta iniciativa, que ofereix alternatives als models patriarcals heretats, es presenta com una oportunitat per als homes per prendre consciència del mateix fet de ser pare, de com volen construir la seva paternitat i de la relació existent amb la seva identitat masculina.

Per obtenir a més informació o per inscriure-s’hi, els interessats poden adreçar-se a la seva llevadora o contactar amb l’ASSIR Baix Camp i Priorat a través del correu electrònic assirreus.tgn.ics@gencat.cat.