La instal·lació se situa a l’edifici de l’antiga escola, al carrer Nou d’aquest nucli pertanyent al municipi d’Aiguamúrcia.

Disposa de dues sales de consulta, ampliable a tres, i millorarà l’accessibilitat dels seus prop de 200 usuaris.

El nucli poblacional de les Pobles, al terme municipal d’Aiguamúrcia, compta amb un nou consultori. L’espai implementa el servei prestat fins ara al carrer Sant Jordi, ja que l’anterior local presentava mancances en superfície, lluminositat i accessibilitat per a la ciutadania. L’inaugurat consultori disposa de dues consultes, la mèdica i la d’infermeria, i preveu obrir-ne pròximament una tercera que faciliti l’operativitat interna. El recinte respon als requisits tècnics marcats tant des de la Regió Sanitària Camp de Tarragona com des del proveïdor assistencial, l’ICS.

Situat al carrer Nou i en l’edifici de les antigues escoles, ocupa 70,8 m² de superfície útil en planta única i inclou, també, una sala d’espera, una sala tècnica, lavabo i magatzem. Part de l’equipament de l’anterior consultori podrà reaprofitar-se, ja que el mobiliari es troba en molt bones condicions. El trasllat és total i l’activitat inicial ja ha arrencat; es prestarà servei un cop a la setmana, cada dimarts.

La inauguració del consultori va comptar amb la presència i els parlaments de Maria Puy Muniain, de la direcció de cures i infermeria d’Atenció Primària del Camp de Tarragona; Silvia Puerto, delegada del PAM de la Diputació de Tarragona; Àngel Xifré, delegat del Govern de Tarragona, i Òscar Sendra, alcalde d’Aiguamúrcia. També van prendre part en l’acte altres autoritats com la gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, així com professionals del consultori mèdic.

El delegat del Govern, Àngel Xifré, ha valorat molt positivament la inauguració d’aquest nou equipament, que “és un bon exemple de col·laboració entre administracions per oferir un millor servei sanitari a la ciutadania dels pobles petits, als entorns rurals.”

Per la seva banda i segons explica la gerenta de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Imma Grau, “el trasllat del consultori reflecteix l’objectiu d’oferir un espai idoni per a la prestació de serveis. També proporciona un entorn molt més amable per als professionals. El compromís amb la comunitat és fonamental i un pas ferm en la direcció correcta per assegurar-nos que tothom, independentment del seu lloc de residència, tingui accés a serveis de qualitat.”

Les Pobles es troba al centre de la part occidental d’Aiguamúrcia i va aixecar-se al voltant d’antics masos que pertanyien a les terres del monestir de Santes Creus. Forma part de l’Àrea Bàsica de Salut Alt Camp Est i el seu consultori presta servei a una població assegurada de 198 persones.