La cafeteria de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona va acollir, aquest dimarts 3 d’octubre, la novel·la de l’escriptor Àngel-O. Brunet “El collons de gat!”, publicada per Onada Edicions. L’Autor va presentar el llibre acompanyat pel professor i escriptor, Joaquim Biendicho, i pel director d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Daniel Ferrer-Vidal. També van ser-hi el gerent territorial, Rafael Gracia, i altres directius de la institució.

Guardonada amb el Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt, El collons de gat! “és una novel·la impactant, espectacular, intensa, frenètica, absurda, truculenta, cinematogràfica, moderna i de ritme àgil” segons el membre del jurat, l’escriptor Manel Joan i Arinyó. Una novel·la amb què Àngel-O. Brunet suma un nou títol a la seva extensa bibliografia, la qual en gairebé en tres dècades s’ha estès per la novel·la negra, la novel·la de ciència-ficció, la novel·la històrica, el llibre juvenil, la poesia o el teatre, i que li han valgut nombrosos guardons com el Pin i Soler, en novel·la, el Serra i Moret, en guió, o el Bambolina, en text teatral.

Argument

Un mediocre aspirant a cineasta sobreviu fent d’administratiu en un recinte hospitalari mentre espera que li comprin el guió d’un llargmetratge i ha de fer front a les factures de la residència de la mare. La seva vida, però, canvia de sobte quan l’intrigant zelador del mortuori conegut amb el malnom de Jesús dels Morts, de qui se’n conten tota mena de bogeries, li proposa compartir un bitllet de loteria. A partir d’aquí s’enceta una espècie de road movie que porta el nostre personatge a viure situacions pròpies de pel·lícules de crims, de drogues, d’amors i, també, de fantasmes.

Bibliografia de l’autor

Àngel-O. Brunet, escriptor tarragoní, d’arrels cinematogràfiques, és tècnic en guió i direcció, i compta amb un màster en llenguatge literari i audiovisual. A banda de la seva producció audiovisual, ha conreat la novel·la negra (Taüt de naftalina, seda i cotó; A la butxaca d’un mort…), la de ciència-ficció (El faroner, Déu i l’intrús; El meu cadàver i jo…), la juvenil (Dirk, dixit!; Viladembruix) i la històrica (Contra Mendacium. El misteri dels còdexs màgics; El son de la Medusa…); també l’assaig (Gratia Reig!; Tarragona kitsch), la narració curta (adult i infantil), el guionatge de còmic (1811. El setge de Tarragona), el text teatral (L’ocell volador) i la poesia en forma de haiku. Guardonat en nombroses ocasions (Pin i Soler, Serra i Moret, Premi Bambolina de teatre…), és membre dels Assassins del Camp i ha estat traduït a l’italià (Nella tasca di un morto).

Joaquim Biendicho (Tarragona, 1964) és llicenciat en Geografia i Història i actualment imparteix aquesta matèria en un institut de Secundària a la seva ciutat natal. La seva primera incursió en la literatura la va fer amb 1937 (Premi Pere Calders de Literatura Catalana 2008). Amb Els embolics dels Hoover, la seva segona novel·la, va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2010. L’any 2014, va quedar finalista del Premi Josep Pla amb la novel·la L’Altre.