Un any més, professionals de la Unitat de Neonatologia de l’HJ23 es reuneixen amb les famílies per compartir experiències i donar-los informació i suport emocional.

Famílies amb infants prematurs que van estar ingressats a la Unitat de Cures Intensives Neonatal (UCIN) de l’Hospital Joan XXIII es van reunir aquest divendres 17 de novembre, amb professionals del Servei de Pediatria, per compartir experiències amb els familiars que actualment es troben en la mateixa situació. Coincidint amb el Dia Internacional de la Prematuritat, l’Hospital Joan XXIII organitza aquesta trobada on els especialistes en neonatologia donen informació, consells i suport emocional a les mares i pares.

La jornada, amb el lema “Petites accions, gran impacte”, va començar amb professionals de la Unitat de Neonatologia de l’Hospital Joan XXIII explicant les “Cures centrades en el Desenvolupament i la Família” i en què consisteix l’acompanyament psicològic a les famílies que tenen el seu nadó ingressat a la Unitat de Cures Intensives Neonatal de l’Hospital. Seguidament, una taula rodona titulada “Compartint l’experiència de la prematuritat” va comptar amb diverses famílies que també van tenir algun nadó ingressat a la UCIN.

Durant l’acte, també es va recordar el programa del grup de suport emocional a les famílies amb nadons ingressats a l’UCI Neonatal, on les professionals de la Unitat de Neonatologia, amb el suport de l’equip de salut mental de l’Institut Pere Mata, acompanyen les famílies amb fills ingressats, majoritàriament prematurs. Aquest acompanyament permet atendre millor les necessitats emocionals dels principals cuidadors dels infants, oferir un espai d’escolta i contenció, reforçar els recursos i estratègies d’afrontament propis i detectar situacions complexes que requereixin atenció individualitzada.