- El nou espai té una sala de parts naturals, perquè les dones puguin donar a llum de forma natural i amb la mínima intervenció mèdica.
- La consellera de Salut, Olga Pané, ha inaugurat avui aquesta àrea i ha visitat l’hospital.
La nova àrea d’obstetrícia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ja és una realitat. Amb una superfície de 748 m² i una inversió de 694.999 €, aquest nou espai compta amb 3 boxs d’urgències per a l’atenció immediata de casos urgents, 4 boxs d’observació, un quiròfan d’urgències, 4 sales de dilatació-paritables dissenyades per garantir un ambient còmode i segur per a les mares durant el part, àrees de suport i sales d’informació i d’espera.
Una de les novetats més destacades de la nova àrea d’obstetrícia és la sala de parts naturals, un espai més còmode i humanitzat que està pensat perquè les mares puguin donar a llum de forma natural, amb l’ajut de llevadores i tot fent ús de tècniques com la relaxació o la respiració controlada. L’espai està dissenyat per integrar l’ús d’assistència mèdica, quan calgui, per garantir la seguretat tant de la mare com del nadó.
La consellera de Salut, Olga Pané, ha inaugurat la nova àrea d’obstetrícia, a més de visitar l’estat actual de les obres del futur hospital. Les noves instal·lacions de l’àrea d’obstetrícia, a la quarta planta de l’edifici C, formen part del projecte de transformació i ampliació de l’hospital, que alhora s’emmarca dins del pla director d’ordenació del complex sanitari Joan XXIII.
Per dissenyar la nova àrea obstètrica s’ha tingut en compte l’opinió tant d’usuàries d’aquest servei com de professionals de l’hospital, que han participat en focus grups i entrevistes en profunditat. Això ha permès identificar les necessitats específiques de les dones durant el part i dissenyar un espai que respongui a les seves demandes i que sigui més funcional, còmode i adaptat a les exigències actuals del servei obstètric.
La consellera de Salut ha afirmat en ocasió de la inauguració d’aquestes noves instal·lacions: “Estem molt contents perquè acabem d’inaugurar una nova àrea d’atenció obstètrica i també de suport a l’atenció ginecològica que reflecteix un treball seguit en el temps amb pacients, professionals, amb l’equip de dissenyadors d’aquest espai, arquitectes, etc., i que ha donat un resultat fantàstic. No només permet donar seguretat i millor atenció clínica, sinó que s’ha humanitzat; recuperem aquella part del part, que no és una malaltia, que és un procés natural i donem l’opció a les pacients perquè puguin gestionar-lo de la millor manera que elles creguin més convenient en un entorn de gran seguretat”.
Olga Pané també ha visitat el Servei d’Intervencionisme Cardíac de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, que és un referent a la província en intervencions d’aquest tipus d’elevada complexitat. S’hi duen a terme procediments d’hemodinàmica (coronaris i estructurals) i d’electrofisiologia (fonamentalment ablacions), “que permeten tractar de forma percutània (sense cirurgia oberta) i amb l’ajuda d’infraestructures de tecnologia avançada diferents patologies del cor, com per exemple els infarts de miocardi, algunes malalties valvulars i arrítmies”, tal com explica el cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Joan XXIII, José Luis Ferreiro. “Aquestes patologies són molt freqüents i tenen un gran impacte en el pronòstic i en la qualitat de vida dels pacients. Val la pena esmentar que els resultats dels procediments de cardiologia intervencionista a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona són molt bons i equiparables als dels millors hospitals del territori”, afegeix el doctor.