Les Jornades són organitzades pel Servei de Neurologia de l’HJ23, en col·laboració amb professionals d’atenció intermèdia i d’atenció primària.
Compta amb la participació d’experts en la malaltia, de diversos àmbits assistencials, amb l’objectiu de proporcionar coneixements actualitzats i pràctics sobre l’Alzheimer, tant a professionals sanitaris com al públic en general.
El Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha organitzat les Jornades formatives sobre la malaltia d’Alzheimer, que han començat avui dijous, 19 de setembre, a l’Àrea del Coneixement del Parc Sanitari Joan XXIII (edifici I), i que duraran fins demà divendres, dia 20. Amb la col·laboració de professionals de l’atenció intermèdia de l’Hospital Francolí (GiPSS) i de l’atenció primària del Camp de Tarragona, les Jornades compten amb la participació de ponents experts en els diversos àmbits d’actuació assistencial de la malaltia.
La jornada d’avui ha començat amb la presentació i benvinguda del neuròleg i expert en l’Alzheimer de l’Hospital Joan XXIII, Dr. Chema González de Echávarri, acompanyat pel director mèdic del Joan XXIII, Dr. Jesús Gálvez, el cap del Servei de Neurologia, Dr. Xavier Ustrell, i el director assistencial de l’atenció primària de l’ICS Camp de Tarragona, Dr. Mingo Ribas.
Durant els dos dies es debatran temes com l’evolució del tractament de l’Alzheimer, des que es va fer el primer diagnòstic fins a l’actualitat; com afecta la malaltia en les persones que la pateixen dins la seva diversitat social, l’edat o el gènere; la repercussió que té en les seves famílies i persones cuidadores; la recerca i el futur de la malaltia. Serà una oportunitat excel·lent per aprofundir en les darreres novetats i estratègies pel que fa al tractament i a la gestió de la malaltia. Les Jornades estan dissenyades tant per a professionals sanitaris com per al públic general que hi pugui estar interessat. Són una plataforma per a la col·laboració i l’actualització contínua en el camp de l’Alzheimer.
L’objectiu general és proporcionar coneixements actualitzats i pràctics sobre l’Alzheimer. Concretament, els participants podran comprendre els aspectes clau d’aquesta malaltia, conèixer les estratègies per a un envelliment actiu, abordar les síndromes geriàtriques i la seva atenció intermèdia, entendre els aspectes socials i la diversitat en el context de la malaltia, i assentar les bases per al nou canvi de paradigma diagnòstic i terapèutic de l’Alzheimer.