Al llarg de la setmana l’Hospital ha celebrat la Diada amb diverses activitats i ha rebut llibres de vàries organitzacions solidàries.

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona celebra, com cada any, la Diada de Sant Jordi, amb diverses activitats, muntant paradetes, especialment al Servei de Pediatria del centre sanitari, amb l’objectiu de que els infants ingressats i les seves famílies puguin viure la Diada.

L’ONG Mans Unides ha fet entrega d’exemplars del seu nou llibre infantil “La Responsabilitat”, de la col·lecció ‘ Conte Valors’, que edita la mateixa organització. Mans Unides té una col·lecció de contes infantils que tracten sobre valors com la solidaritat, la igualtat o la generositat. El llibre d’enguany conté tres contes: Una paraula màgica, El trencaclosques i el Pardal Valentí i pretén fomentar en els més menuts el sentit de la responsabilitat, no només amb els altres o amb el planeta, sinó també amb un mateix.

Aquesta col·lecció sobre els valors, editada en català i castellà, és per a infants d’entre tres i nou anys, i el donatiu per la seva venda es destina a projectes de comunitats vulnerables de països en desenvolupament.

D’altra banda, dos professors, l’Antoni Argent i la Núria Ramon, que dediquen moltes hores a portar la lectura de forma gratuïta a diversos col·lectius, lideren el projecte “Per Sant Jordi, cap infant hospitalitzat sense conte”, que consisteix a portar exemplars a més de 30 hospitals de Catalunya que disposen de servei de pediatria. Aquest any, amb l’ajuda d’altres organitzacions solidàries, han destinat 4.500 exemplars a 38 hospitals de Catalunya.

L’Hospital Joan XXIII ha rebut d’ells el llibre “La llegenda del cavaller Valentí”. Aquest any, l’autora del text, la Nàdia Umbert, infermera, i la seva filla Lucía Rodríguez, de 10 anys, han donat vida a un conte que de ben segur agradarà a petits i grans. Al web www.capinfantsenseconte.cat es poden veure els altres contes que s’han publicat.

A més, l’editorial Mosquito també ha fet una donació de llibres per Sant Jordi per als infants ingressats a l’Hospital Joan XXIII. Mosquito Books Barcelona és una editorial especialitzada en llibres de qualitat per a infants i joves, que també ha engegat una campanya per regalar un llibre, el dia de Sant Jordi, als infants ingressats en hospitals catalans. Es traca de llibres nous, llibres que actualment es podrien trobar a les llibreries. Per tant, no són exemplars procedents de devolució ni llibres en mal estat.