El Motomed s’ha adquirit gràcies a la recaptació de la Tarragona Cycling classe magistral de spinning solidària per a la lesió medul·lar, organitzada per Pedals Non Stop i la Fundació Hospital Joan XXIII.

L’aparell, que costa 10.000 €, és el primer que hi ha als hospitals de la província de Tarragona i podrà donar servei a una desena de pacients a la setmana.

              

Aquest divendres 2 de febrer s’ha presentat l’aparell Motomed al gimnàs del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. La cap del Servei, la Dra. Rosa Sansegundo, ha explicat que el Motomed “és una bicicleta adaptada a persones amb lesions medul·lars que els permet dur a terme activitat física de forma segura”. Per tant, “és una gran eina per complementar la teràpia física de les persones que pateixen una lesió medul·lar”. Sansegundo ha afirmat que aquesta bicicleta “és la primera que hi ha al territori i podrà donar servei a una desena de pacients a la setmana”. De moment, les impressions “són molt positives”, ha afegit l’especialista.

El fisioterapeuta de l’Hospital Joan XXIII i especialista en el funcionament del Motomed, Jordi Fargas, ha assegurat que “aquesta bicicleta eleva el grau motivacional dels pacients, ja que l’aparell ajuda a fer els moviments tant de cames com de braços”. Per tant, els pacients “poden allargar l’exercici físic més temps”, afegeix Fargas. A més, la bicicleta “permet col·locar molt fàcilment el pacient i que pugui treballar sol”, afirma.

El Motomed s’ha adquirit gràcies als fons recaptats a la Tarragona Cycling classe magistral de spinning solidària, duta a terme el passat mes de maig de 2023, amb el suport de la Fundació Hospital Joan XXIII, i representa un avenç important en les tècniques de rehabilitació. La tresorera de la Fundació, Elisabet Romero, ha reconegut l’ajuda de Pedals Non Stop i el seu principal impulsor, Martín Pagliano. Romero ha explicat que “gràcies a l’activitat que es va fer, la Cycling classe magistral de spinning, es van recaptar 13.000 €, que han servit per adquirir la bicicleta adaptada Motomed.