Aquesta setmana ha començat la campanya de l’Euromelanoma 2019, que se celebra a tot Europa. L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona participa avui dimecres, 26 de Juny, amb la consulta de l’especialista, Laia Pastor. El centre s’ha adherit a aquesta campanya des del 2016 i es realitza tots els anys durant el mes de Juny. El Servei de dermatologia ha dedicat una part de l’agenda de la dermatòloga, Laia Pastor, a fer revisions de la pell amb el doble objectiu del diagnòstic precoç del càncer de pell i de conscienciar a la població sobre la importància protegir-se adequadament del sol.

Es tracta d’una campanya de diagnòstic precoç del càncer de pell adreçada a tota la població, per facilitar l’accés al dermatòleg de persones que desitgen revisar-se lesions cutànies (pigmentades o no). Hi participen centres de salut públics i privats i no cal derivació del seu metge de capçalera. Els pacients que es visiten avui, van trucar al telèfon de citacions que va proporcionar l’Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV). Durant les visites d’aquesta campanya, no es fan tractaments ni extirpacions, l’objectiu només és fer diagnòstic precoç.

Per obtenir informació més àmplia i precisa sobre protecció solar, prevenció del càncer del pell i per veure imatges diagnòstiques, es pot accedir a la web: https://www.euromelanoma.org/spain http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html