Equips d’Atenció Primària com Torreforta, Salou, Cornudella del Montsant, les Borges, Valls i Masmolets han organitzat caminades saludables per l’entorn dels centres de salut.

Avui dimecres 6 d’abril, l’ICS celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física. L’ICS Camp de Tarragona se suma a aquesta celebració duent a terme activitats arreu del territori. Tant a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona com als Equips d’Atenció Primària s’han posat missatges sobre els beneficis que té per a la salut fer cada dia activitat física moderada. Missatges sobre els beneficis de l’activitat física que es poden llegir a través de cartells, pòsters o a les pantalles dels recintes sanitaris del territori.

A més, alguns Equips d’Atenció Primària com Torreforta, Salou, Cornudella del Montsant, les Borges, Valls i Masmolets han organitzat caminades saludables per l’entorn dels centres de salut. A Cornudella també han preparat una sessió d’spinning al pavelló municipal. L’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona ja té una àmplia experiència en el seu programa de salut comunitària, des de fa anys, en la realització de caminades saludables que, a més, inclouen visites culturals per les ciutats i els entorns més representatius del Camp de Tarragona. Les caminades són l’aposta principal per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física pels importants beneficis que aporten a la salut i perquè persones d’edats diferents, amb condicions físiques i estats de salut diversos, les poden dur a terme fàcilment. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) fa molts anys que reconeix la pràctica d’activitat física diària com a font de salut, benestar i prevenció de malalties.

El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra des de l’any 2002 a tot el món, enguany amb el lema “Mou la vida” i amb la campanya específica per a l’atenció primària “Activa’t i comença a sumar”. La celebració d’aquest dia és una iniciativa conjunta entre la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que, en el marc del projecte d’integració de SumaSalut a Catalunya, organitzen de manera conjunta els programes d’activitat física saludable, Atenció Primària sense fum i Beveu menys.

En motiu del dia mundial de l’activitat física des de l’EAP Sant Pere i Sant Pau i gràcies a l’equip d’atenció comunitària, s’ha organitzat una caminada fins al mirador de l’oliva, amb xerrada informativa sobre beneficis de l’activitat física i prevenció de caigudes per part dels alumnes de 3er d’infermeria de la URV.