Aquest any han finalitzat 33 residents d’especialitats hospitalàries,  18 residents amb l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària i 10 residents d’Infermeria Familiar i Comunitària (R2).

Aquest dimarts, 9 de maig, la Unitat Docent de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona i la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària del Camp de Tarragona han celebrat un acte de comiat per als residents que han finalitzat la residència aquest any 2023. Els nous especialistes, acompanyats pels tutors i tutores dels diferents serveis hospitalaris i dels equips d’atenció primària, han rebut el reconeixement de l’equip directiu de l’Hospital Joan XXIII i de l’Atenció Primària.

En el decurs de la trobada, la directora mèdica de l’Atenció Primària, Dra. Olga Ochoa, s’ha dirigit concretament als especialistes de família encoratjant-los a que apostin per una atenció centrada en el pacient: “estimeu-vos els pacients”, ha demanat Olga Ochoa. Per la seva banda, la directora mèdica de l’Hospital Joan XXIII, Dra. Ione Montalvo, ha explicat que, tot i ser especialistes, han de “buscar aliances i sinèrgies amb professionals d’altres serveis”. La directora d’infermeria de l’Atenció Primària, Maria del Puy Muniain, ha demanat a les infermeres que es quedin al territori “perquè l’especialitat d’infermeria està a punt de ser reconeguda”.

Per la seva part, la cap d’estudis de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària, Dra. Cruzma Fuentes, ha manifestat que aquesta promoció de residents, que ha viscut íntegrament l’etapa de la pandèmia, ha adquirit un coneixement que “s’espera que reverteixi en el territori del Camp de Tarragona”. Finalment, el cap d’estudis de l’Hospital Universitari Joan XXIII, Dr. Cristóbal Añez, ha recordat als nous especialistes que treballin l’empatia i que “dediquin el temps necessari que requereix cada pacient”, ha demanat Cristóbal Añez.

Aquest any han finalitzat 33 residents d’especialitats hospitalàries, 18 residents amb l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària i 10 residents d’Infermeria Familiar i Comunitària (R2).