S’organitzen sessions formatives per als professionals de l’àrea materno-infantil, i un concurs de fotografia. També es mostra informació a les pantalles del Parc Sanitari Joan XXIII.

L’àrea materno-infantil de l’Hospital Universitari Joan XIII ha proposat una sèrie d’activitats per celebrar la Setmana Mundial de la Lactància Materna, que comença avui dilluns 10 d’octubre. El passat 4 d’octubre, es va fer la sessió inaugural del Curs d’Actualització en Pediatria amb la xerrada “Comunicació i alletament matern”, a càrrec del Dr. Adolfo Gómez Papi, metge jubilat especialista en neonatologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII.

Durant aquesta setmana s’organitzen un concurs de fotografia i diverses sessions formatives per a tots els professionals de l’àrea materno-infantil sobre el protocols que la Comissió de Lactància Materna ha aprovat. A més, es projecta una presentació informativa sobre la importància i els beneficis de l’alletament matern a les pantalles del Parc Sanitari Joan XXIII.

La Setmana Mundial de la Lactància Materna se celebra, anualment, durant la setmana 41 del calendari, simbolitzant la setmana més probable del part; per tant, d’inici de la lactància en un embaràs que s’iniciés el dia 1 de gener. Amb aquesta celebració, es commemora la Declaració d’Innocenti, formulada per l’OMS i la UNICEF l’agost de 1990, amb la finalitat de protegir, promoure i fomentar la lactància materna.

El lema d’aquest any és “Impulsem la lactància materna, educant i donant suport”. Es pretén enfortir els diferents àmbits implicats per protegir i promoure la lactància en els diversos nivells de la societat. El suport a la lactància materna involucra molts actors. Les mares que alleten, per poder-ho fer de forma òptima, necessiten el suport dels serveis de salut que les atenen, dels llocs de treball i de la comunitat en general. Només així milloraran les taxes de lactància materna, la nutrició i la salut dels nadons, a curt i llarg termini.

Per tant, l’objectiu d’aquesta setmana és establir una cadena on tothom sigui conscient de la importància del seu paper. Tots els professionals que atenen les mares han de tenir els coneixements bàsics per poder-los donar suport i empoderar-les en aquesta tasca.