Avui dilluns 11 de març, l’ICS Camp de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona han iniciat un acord de col·laboració pel programa d’exercici físic moderat de l’ICS “Anem a caminar”. A partir d’avui, el consistori tarragoní cedeix un tècnic llicenciat en educació física, Carmel Plaza, que acompanyarà als caminadors dels centres de salut Jaume I i Tàrraco que, dos dies a la setmana, surten a caminar des del mateix CAP, acompanyats també per dos voluntaris de TàrracoSalut, Pau Vernet i Manolita Mañé. A més, aquestes caminades setmanals també inclouran passejades i estances pels “parcs saludables” de la ciutat de Tarragona, ubicats a Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, Saavedra i La Mora. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Tarragona s’involucra en un programa de salut arrelat a la ciutat des de fa molts anys. L’especialista en educació física, Carmel Plaza, explicava aquest matí que “l’objectiu és crear una rutina d’escalfament, caminada i estiraments, uns hàbits d’exercici i també de relacions humanes per a que les persones no es quedin a casa”. Uns objectius totalment alineats amb els del programa “Anem a caminar”.

L’objectiu principal d’aquest programa d’exercici físic moderat és promoure l’activitat física en l’àmbit comunitari com a benefici per a la salut de l’individu. Amb la pràctica habitual de caminar s’assoleix una disminució de la tensió arterial, de la massa corporal, dels nivells de colesterol i els triglicèrids, reduint així el risc de patir malalties cardiovasculars. Aquest programa també afavoreix aspectes relacionats amb la salut mental, com la promoció de les relacions socials, i contribueix a conscienciar a la població de la importància de la pràctica d’exercici físic de forma regular i dels beneficis que aporta. Totes les persones interessades poden adreçar-se a la seva infermera de referència del Centre de Salut, que els hi facilitarà tota la informació.

El programa “Anem a caminar” va néixer l’any 2004 a l’Institut Català de la Salut, concretament al barri Sant Josep Obrer de Reus, i s’ha consolidat per tot el territori del Camp de Tarragona degut als bons resultats de participació i a la millora de l’estat de salut de les persones que hi caminen. Els coordinadors i coordinadores del programa dels tots els Equips d’Atenció Primària del territori fan un seguiment de l’estat de salut dels participants, tenint en compte variables com l’edat, el pes, l’índex de massa corporal, la tensió arterial i diversos paràmetres analítics. L'”Anem a Caminar” va estar premiat al Congrés Nacional de Residents de Medicina Familiar i Comunitària gràcies als resultats en la millora de l’estat de salut de la població i a la originalitat del projecte. http://credit-n.ru/zaymyi-next.html http://credit-n.ru/zaymyi-next.html