Professionals de l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona han rebut avui dilluns, 18 de juliol, els ajuts PERIS, durant un acte celebrat a la sala d’actes del Departament de Salut, a Barcelona. Els tres projectes que han rebut els ajuts són:

“Disseny i avaluació d’una plataforma interactiva d’activitats comunitàries promogudes des de l’atenció primària per fomentar la salut i el benestar en una població d’una àrea bàsica de salut, projecte Com-mont”. La investigadora principal és la infermera d’atenció primària de l’EAP Mont-roig del Camp Roser Pedret Llaberia. També forma part del Grup de Col·laboració en Estils de Vida, Nutrició i Tabaquisme (CENIT) de l’IDIAP Jordi Gol.

“Avaluació de la utilitat i factibilitat d’una intervenció psicoeducativa per prevenir l’impacte psicològic negatiu de la pandèmia COVID-19 en professionals sanitaris d’atenció primària”. L’investigador principal és el metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l’EAP Constantí, i del Grup de Salut Mental de l’IDIAP Jordi Gol, Enric Aragonés Benaiges.

“Maneig de les ITU a Catalunya: adequació del maneig diagnòstic i terapèutic, factors predictors de complicacions i impacte de les teràpies supressores en la gravetat d’infeccions potencialment greus: Estudi ITUCAT”. La investigadora principal és la metgessa especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l’EAP Jaume I, i del Grup de Malalties Infeccioses (GRIP) de l’IDIAP Jordi Gol, Ana Moragas Moreno.

EntregaAjutsPerisAnaMoragas  EntregaAjutsPerisRoserPedret

En total, s’han seleccionat 22 projectes de caràcter col·laboratiu i multicèntric, 13 dels quals liderats per dones. Es tracta de projectes que estan dirigits per professionals sanitaris que desenvolupen les seves tasques en l’àmbit assistencial de l’atenció primària de salut, amb experiència en recerca. Durant l’entrega dels certificats d’ajuts, que s’ha fet a la sala d’actes del Departament de Salut, Josep Maria Argimon ha destacat que el Departament ha doblat el finançament dels ajuts PERIS de recerca en primària i en aquesta convocatòria 2022-2024 hi destina 4 milions d’euros.

Els projectes impulsen la recerca orientada al pacient en el vessant clínic, epidemiològic i en serveis de salut, procediments diagnòstics i digitalització dels sistemes. A més, la seva temàtica és diversa: Covid-19, diabetis, malalties cardiovasculars, envelliment, eutanàsia, càncer, citomegalovirus, salut de la dona, promoció de la salut, infeccions del tracte urinari, malaltia renal crònica i malalties de transmissió sexual. Els projectes es desenvoluparan durant tres anys i finalitzaran el desembre de 2024.