L’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol (IDIAPJGol) i l’Institut Català de la Salut (ICS) han lliurat els Ajuts anuals a la Recerca en Atenció Primària de Salut IDIAPJGol-ICS. En conjunt, s’han atorgat beques i ajuts a 23 investigadores i investigadors, a través de cinc convocatòries destinades a finançar la intensificació en recerca (alliberar temps per dedicar-lo a investigar), la realització de tesis doctorals, les estades en centres de recerca estrangers o l’impuls de projectes específics. Sempre amb un objectiu comú: contribuir a què aquests professionals tinguin el temps i els recursos necessaris per fer recerca de qualitat en el primer nivell assistencial, aquell que toca, cada dia i de forma més directa, a la ciutadania.

La recerca de l’IDIAPJGol ens ajuda a tenir un model de qualitat en l’Atenció Primària“, ha remarcat el director gerent de l’ICS, Xavier Pérez, durant la benvinguda a l’acte d’entrega dels ajuts. Josep Basora, director de l’IDIAP Jordi Gol, ha apostat per seguir augmentant els recursos destinats a beques de recerca en àmbits com la mobilitat, perquè més investigadors puguin formar-se en centres de prestigi internacional i després aportar aquest coneixement a casa nostra. Per la seva banda, la directora d’Atenció Primària de l’ICS, Ariadna Mas, ha animat els presents, més d’un centenar de professionals vinguts d’arreu del territori, a investigar també “en noves tecnologies i obrir nous camins en l’Atenció Primària”.

Ajuts i beques atorgades als nostres professionals de l’AP Camp de Tarragona

19è Ajut ICS a l’Impuls d’Estratègies de Recerca dels Grups mitjançant la Intensificació d’Investigadors/es. Consisteix en l’alliberament de fins al 50% de la jornada laboral per a la intensificació de la recerca durant dos anys.

  • Ester Granado Font, de la USR Tarragona que treballarà en el projecte “Grup TICS-AP: Tecnologies de la informació i Comunicació en Atenció Primària”.

23a Beca ICS per a la capacitació en investigació i realització del doctorat a l’Atenció Primària. Beca de 9.015 euros.

  • Carles Perpiñan Auguet, de la USR Tarragona, amb el projecte “Biomarcadors predictius de la gravetat de la COVID-19 en pacients infectats per SARS-CoV-2 amb obesitat i/o síndrome metabòlica”.
  • Elena Taverna Llauradó, de la USR Tarragona, que desenvoluparà el projecte “Formació d’una xarxa de voluntaris en maniobres de ressuscitació cardiopulmonar i l’ús del desfibril·lador extern automitzat (DEA) a l’àmbit rural a través d’una plataforma virtual”.