En el marc del programa ERASMUS, el Centre d’Atenció Primària (CAP) Bonavista va rebre una visita molt especial. Jessica Guinart, adjunta direcció del CAP Tarragona-1, i Yolanda Vasco, infermera especialista en família i comunitària i professora associada a la Universitat Rovira i Virgili (URV), van rebre les professores d’Infermeria de la Universidade de Coimbra: Cristina Verissimo i Isabel Ferndandes.

Aquesta trobada va despertar un gran interès per la figura de la infermera gestora de casos, una tasca fonamental en l’àmbit de la salut comunitària. Durant la visita, es van compartir coneixements i experiències sobre les bones pràctiques en aquest àmbit, així com les diferents aproximacions i metodologies utilitzades a les respectives institucions.

La coordinadora de mobilitat Nacional i Internacional de la Facultat d’Infermeria, la Dra. Lina Casado, va estar present durant la visita, fomentant l’intercanvi acadèmic i col·laboratiu entre les institucions participants.

Tant les representants de la URV com les professores de la Universidade de Coimbra van expressar la seva satisfacció per aquesta oportunitat de compartir coneixements i establir vincles amb altres professionals de la salut. Van destacar la importància de l’ERASMUS com a plataforma per al creixement i l’aprenentatge mutu.

En resum, la visita de les professores d’Infermeria de la Universidade de Coimbra al CAP Bonavista va ser una experiència enriquidora per a tots els participants. Es van establir connexions i es van compartir coneixements que contribuiran a millorar les pràctiques de salut comunitària en els respectius països. És un exemple clar del valor de la col·laboració internacional en l’àmbit de la salut.

Amb la participació de professionals qualificats com Jessica Guinart, Yolanda Vasco, Cristina Verissimo i Isabel Ferndandes, aquest tipus d’iniciatives esdevenen un motor per a l’avanç de la salut i el benestar en la comunitat.

Recordeu que l’ERASMUS és una oportunitat única per a professionals de la salut com vosaltres per aprendre de les millors pràctiques en altres països i establir vincles amb altres col·legues. Aprofiteu aquesta experiència per seguir enriquint-vos i millorar la vostra tasca en la promoció de la salut.