La Unitat de Cirurgia Hepato-biliopancreàtica del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital Universitari Joan XXIII ha organitzat la vuitena edició del Curs de Formació en Cirurgia Laparoscòpica de la Via Biliar.

Dirigit a especialistes i residents de Cirurgia General i Digestiva, amb especial interès en la cirurgia laparoscòpica de la coledocolitiasi, així com a professionals d’infermeria que formin part de l’equip quirúrgic, el curs pretén dotar els alumnes de les bases teòriques i pràctiques per a la seva iniciació en el tractament laparoscòpic de la coledocolitiasi, mitjançant l’ús del coledocoscopi per via transcística i transcoledocal, així com en l’ús de la litotrícia.

El curs està estructurat en tres parts:

1. Teòrica, on s’exposen, de manera esquemàtica i multidisciplinària, els protocols diagnòstics i terapèutics basats en l’evidència, així com les diferents opcions de maneig del pacient amb coledocolitiasi associada a colelitiasi. Presentació i discussió de casos clínics complexos, incloent vídeos, en què els participants podran formular preguntes i resoldre els possibles dubtes.

2. Simulació quirúrgica amb pelvitrainer, que inclou la utilització del coledocoscopi per a l’extracció de càlculs de la via biliar, fragmentació amb litotrícia i la pràctica de la coledocografia laparoscòpica.

3. Retransmissió en directe d’una intervenció quirúrgica amb la possibilitat d’interacció entre l’equip quirúrgic i els alumnes.

CursCirurgia1617Maig242  CursCirurgia1617Maig243