En un acte que s’ha fet aquest dijous, 16 de febrer, s’han presentat les parelles i s’ha explicat el funcionament del programa, els materials de suport de què disposen i les activitats complementàries a les trobades que s’organitzen.

Avui dijous, 16 de febrer, ha tingut lloc la sessió de presentació de les parelles lingüístiques formades per professionals de Gestió i Prestació de Serveis de Salut (GiPSS) i de l’ICS Camp de Tarragona, que participen en el programa Voluntariat per la llengua, impulsat per la Generalitat de Catalunya i posat en marxa a la Gerència Territorial de l’ICS Camp de Tarragona. A la presentació, hi han assistit la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Rosa Ibarz, el dinamitzador del Voluntariat per la llengua, Gerard Escarré, el director de Recursos Humans de la Gerència Territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Felipe Vallina, i la tècnica de planificació lingüística d’aquesta mateixa entitat, Àngels Alonso.

Durant la presentació, s’ha explicat a les persones assistents el funcionament del programa, els materials de suport de què disposen i les activitats complementàries a les trobades que s’organitzen. Les 10 parelles —que s’han format gràcies a la col•laboració dels centres de normalització lingüística de Tarragona i de Reus— es trobaran una hora a la setmana, durant deu setmanes, per practicar català a través de la conversa.

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben deu hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment. En l’àmbit de la salut, a hores d’ara, ja s’han format més de 600 parelles lingüístiques.