El Servei d’Urologia es consolida com a servei de referència en cirurgia robòtica i l’Hospital Joan XXIII com a centre d’excel·lència a nivell tecnològic de la província de Tarragona.

El Servei d’Urologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha superat les 530 cirurgies robòtiques d’alta complexitat dutes a terme amb el robot Da Vinci. Aquest fet el consolida com a servei de referència en cirurgia robòtica i l’Hospital Joan XXIII com a centre d’excel·lència a nivell tecnològic de la província de Tarragona.

La cirurgia robòtica és la darrera evolució de la cirurgia, mínimament invasiva, laparoscòpica, en la qual el cirurgià no opera directament amb les seves mans, sinó que manipula un robot a distància, des d’una consola computeritzada. És important destacar que el robot aporta elements tècnics que faciliten la cirurgia, però darrere seu sempre hi ha un cirurgià que és qui el governa i el dirigeix i de qui en depenen els resultats de la intervenció. L’experiència dels cirurgians segueix sent fonamental, tot i les millores tècniques.

La tecnologia que aporta el robot Da Vinci és extensa, permet elevar molt el nivell de complexitat de les intervencions, en millorar els resultats funcionals i facilita molt la recuperació dels pacients.

L’inici del programa robòtic obliga a fer una formació específica, per aprofitar els avantatges que aporta el robot, a tots els professionals implicats, sobretot als cirurgians, que han d’aconseguir una homologació quirúrgica molt exigent a nivell internacional.

Des del mes de juny de 2017 fins al passat gener de 2023, l’Hospital Joan XXIII ha fet un total de 1.168 cirurgies robòtiques, amb una evolució creixent any rere any. Pel que fa a l’activitat per serveis, el d’Urologia, que supera les 530 intervencions, és el que clarament té una activitat i experiència majors. Altres serveis que també assoleixen un alt nivell d’expertesa son Cirurgia Toràcica, Cirurgia General, Ginecologia i Otorrinolaringologia.

Després de cinc anys i 1.168 intervencions des de l´inici de la cirurgia robòtica, l’experiència i expertesa adquirides pels professionals de l’Hospital Joan XXIII permeten al centre sanitari de Tarragona estar al mateix nivell d’altres centres d’excel•lència fora del nostre territori.

L’aposta decidida de l’Hospital Joan XXIII per la cirurgia robòtica, juntament amb altres tecnologies mínimament invasives d’última generació, ha permès consolidar i potenciar el lideratge clínic i tecnològic de l’Hospital a la província de Tarragona.

HJ23_Urologia_Quirfan_7  HJ23_Urologia_Quirfan_5